18 Δεκ 2016

Σε «ρυθμούς» δημοτικών εκλογών...σημερα η ΚΥΠΡΟΣ.


Σε «ρυθμούς» δημοτικών εκλογών η Κύπρος στη σκιά των εξελίξεων
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα... 

Με τις εξελίξεις στο Κυπριακό να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, πραγματοποιούνται σήμερα στη Κύπρο δημοτικές εκλογές μετά από...


μια υποτονική προεκλογική περίοδο. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι είναι 561.376 και καλούνται να επιλέξουν δημάρχους, κοινοτάρχες, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους και μέλη σχολικών εφορειών.

Σε κάποιους από τους δήμους και τις κοινότητες δεν διεξάγονται εκλογές, αφού ανακηρύχθηκαν ήδη οι τοπικοί άρχοντες, λόγω του ότι υπήρχε μόνο ένας υποψήφιος.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται 16.740 κοινοτικοί ψηφοφόροι, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι Έλληνες και Βρετανοί. Θα ψηφίσουν επίσης 634 Τουρκοκύπριοι που διαμένουν μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές.

Λευκωσία

Τον Δήμο Λευκωσίας επαναδιεκδικεί ο νυν Δήμαρχος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ετεροθαλής αδελφός του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου και γιος του δολοφονηθέντα πρώην υπουργού εξωτερικών Πολύκαρπου Γιωρκάτζη. Ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, ενώ κυριότερος αντίπαλος του είναι ο καθηγητής Ψυχολογίας Παναγιώτης Σταυρινίδης που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ.

Λεμεσός

Στη Λεμεσό ο νυν Δήμαρχος και πρώην υπουργός εσωτερικών και πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αντρέας Χρίστου επαναδιεκδικεί για τρίτη θητεία την Δήμο έχοντας την υποστήριξη όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αντίπαλος του ο Νίκος Νικολάϊδης, πρώην βουλευτής της ΕΔΕΚ και πρώην υπουργός συγκοινωνιών που υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ.

Πάφος

Στην Πάφο ο δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος ζητάει ανανέωση της εκλογής του καθώς η θητεία του διήρκεσε μόνο δύο χρόνια, αφού διαδέχθηκε μετά από έκτακτες εκλογές τον τέως δήμαρχος Σάββα Βέργα ο οποίος καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση για οικονομικά σκάνδαλα. Ο κ. Φαίδωνος υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και οι Οικολόγοι ενώ τον αντίπαλο του Άκη Χρυσόμηλο υποστηρίζουν τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Λάρνακα

Στη Λάρνακα το τοπίο είναι ρευστό καθώς ο τέως δήμαρχος είναι υπόδικος για σκάνδαλα. Την θέση του διεκδικούν δύο στελέχη του ΔΗΚΟ με τον έναν να υποστηρίζεται από τον ΔΗΣΥ και τον άλλο από το κόμμα του. Βασικοί υποψήφιοι είναι ο Αλέξης Μιχαηλίδης (στέλεχος του ΔΗΚΟ που υποστηρίζει ο ΔΗΣΥ) και ο Ανδρέας Βύρας που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ...


protothema.gr