23 Δεκ 2016

Εργαζόμενοι πήγαιναν στα ΑΤΜ μαζί με τον εργοδότη για να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων



atm11
Σε σοβαρότατες καταγγελίες σχετικά με τακτικές που εφαρμόζουν εργοδότες, προκειμένου να μην καταβάλουν τα οφειλόμενα στους εργαζομένους τους, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 9,89 ανέφερε:
«Έδιναν το δώρο π.χ. στις καθαρίστριες οι εταιρείες καθαρισμού στα νοσοκομεία και πηγαίνανε στα ΑΤΜ των νοσοκομείων, δίπλα ο εργαζόμενος με τον εργοδότη και έδιναν το δώρο πίσω.
Έχουμε και τα «μαύρα». Σε ιδιωτικά σχολεία έχουμε καταγγελίες. Υπογράφουν ότι πήραν το δώρο ενώ δεν το έχουν πάρει. Έχουμε πολλές επιχειρήσεις (που δεν δίνουν το δώρο). Στον χώρο της καθαριότητας, στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης».
Ανέφερε δε ότι «είχαμε τέτοια απειλή από την ίδια εταιρεία που έχει αναλάβει το ΚΔΑΥ στη Θεσσαλονίκη. Λέει σε κάποιες εργαζόμενες εκεί, «προσέχετε μη γίνετε σαν την Κούνεβα».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στον χώρο του Τύπου, ο κ. Νεφελούδης υποστήριξε πως «αυτό που συμβαίνει τώρα στον ΔΟΛ είναι εξοργιστικό. Να καταλάβουν ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπινο μόχθο. Δεν μπορεί να επιλέγουν να χτυπούν πρώτα τους εργαζόμενους με αναλγησία».
«Σε ΔΟΛ, Ελεύθερο Τύπο και ΜΕΓΚΑ, η παραβατικότητα είναι απόλυτη από την πλευρά της εργοδοσίας. Υπάρχουν μέτοχοι με σοβαρή οικονομική επιφάνεια» υπογράμμισε ο γγ του Υπουργείου Εργασίας, στηλιτεύοντας τη στάση ιδιοκτητών που «αντί να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους, έπαιρναν τραπεζικά δάνεια με το «κούτελο».
Είπε ότι «ασχολούμαστε με τον ΔΟΛ και άλλα έντυπα εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε κάνει μια σειρά συναντήσεις».
ολυμπια