1.12.16

Στον εισαγγελέα στέλνει τις αποκαλύψεις του Documento η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ

Τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento στο πρώτο της φύλλο αναφορικά με την ΕΠΟ και τις οφειλές της ύψους άνω των 3 εκατ. ευρώ
σε συνεργαζόμενη εταιρεία με την οποία είχε υπογράψει σύμβαση συνεργασίας για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών, στέλνει στη Δικαιοσύνη η επιτροπή εξομάλυνσης της Ομοσπονδίας.
Σε ανακοίνωσή της η προσωρινή διοικούσα επιτροπή αναφέρει ότι «ήδη παραπέμπει τον φάκελο στους αρμόδιους Οικονομικούς Εισαγγελείς και κάθε άλλη αρμόδια οικονομική αρχή και λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αναζήτηση των χρημάτων που κακώς καταβλήθηκαν, την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης».
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Documento η εταιρεία «Εθνική Factors» εξέδωσε δικαστική διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,40 εκ. ευρώ εις βάρος της ΕΠΟ για οφειλές της που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις, με αφορμή σύμβαση συνεργασίας για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών με την εταιρεία Eurostar (Travel Plan) από το έτος 2010 έως τον Ιούλιο του 2016.
Αν και η Eurostar είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σύμβασης στην «Εθνική Factors» και είχε ενημερώσει σχετικά την ΕΠΟ, ενώ και η ίδια η «Εθνική Factors» είχε ενημερώσει για τις απαιτήσεις της την Ομοσπονδία με 54 αναγγελίες των οικονομικών απαιτήσεών της, εν τούτοις, η ΕΠΟ συνέχισε να καταβάλει τις οφειλές της στη Eurostar. 
Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε χρέος 3,3 εκατ. προς την «Εθνική Factors», ενώ χθες, 29 Νοεμβρίου 2016, η εταιρεία «Εθνική Factors» προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία απολύτως πληρωμή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της επιτροπής εξομάλυνσης της ΕΠΟ
«Στις 07.11.2016 η εταιρεία Εθνική Factors εξέδωσε την υπ. αριθμ. 6687/2016 δικαστική διαταγή πληρωμής ύψους 3.373.481,40 εκ. ευρώ εις βάρος της ΕΠΟ. Η διαταγή πληρωμής αφορούσε οφειλές της ΕΠΟ που δημιουργήθηκαν από προηγούμενες διοικήσεις, με αφορμή σύμβαση συνεργασίας για παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών με την εταιρεία Eurostar (Travel Plan) από το έτος 2010 έως τον Ιούλιο του 2016, η οποία είχε εκχωρήσει τα δικαιώματα της συγκεκριμένης σύμβασης στην προαναφερθείσα εταιρεία και είχε σχετικά ενημερώσει την ΕΠΟ.
Η ενημέρωση αυτή υλοποιήθηκε μέσω 54 γραπτών αναγγελιών απαιτήσεων (η πρώτη εξ αυτών στις 06.04.2012), οι οποίες είχαν γίνει στην ΕΠΟ από την Eurostar (Travel Plan) και από την εταιρεία Εθνική Factors Α.Ε., όπου ρητά αναφέρετο ότι μόνον η Εθνική Factors A.E. έχει δικαίωμα έκδοσης εξοφλητικής απόδειξης και μόνον η προς αυτήν καταβολή οδηγεί στην εξόφληση των, έναντι της επιχείρησής σας, εκχωρηθεισών απαιτήσεων.
Οι απαιτήσεις αυτές προέκυψαν λόγω του γεγονότος ότι για απόλυτα αδικαιολόγητο και ανεξήγητο ως τώρα λόγο, η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ αντί να καταβάλλει τις οφειλές, ως όφειλε, στην Εθνική Factors Α.Ε., τις κατέβαλε στην Eurostar (Travel Plan), με αποτέλεσμα να τις οφείλει στην Εθνική Factors Α.Ε..
Στις 21.11.2016 η ΕΠΟ έλαβε προσωρινή διαταγή αναστολής της διαταγής πληρωμής.
Ωστόσο χθες, 29 Νοεμβρίου 2016, η εταιρεία Εθνική Factors Α.Ε. προχώρησε σε συντηρητική κατάσχεση των εταιρικών λογαριασμών της ΕΠΟ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει καμία απολύτως πληρωμή.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ήδη παραπέμπει τον φάκελο στους αρμόδιους Οικονομικούς Εισαγγελείς και κάθε άλλη αρμόδια οικονομική αρχή και λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αναζήτηση των χρημάτων που κακώς καταβλήθηκαν, την υπεράσπιση των συμφερόντων της ΕΠΟ και την επιβολή των αρχών της χρηστής διοίκησης.
Επιπροσθέτως, ενημέρωσε σχετικά τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια επιβολής της νομιμότητας και της διαφάνειας στο ποδόσφαιρο.
Η ΠΔΕ θα υλοποιήσει στο έπακρο την εκπεφρασμένη αρχή της FIFA και της UEFA για πλήρη προσήλωση στις αρχές διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, και θα εκπληρώσει απόλυτα την αποστολή της για πλήρη διερεύνηση όλων των υποθέσεων που πλήττουν το ποδόσφαιρο».
http://www.koutipandoras.gr/