13.12.16

ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ πριν ειναι ΑΡΓΑ...ΑΥΤΗ η ΕΥΡΩΠΗ δεν ενδιαφερεται για την ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ......Εκτός... Ε.Ε. για τον Frontex η Ελλάδα!

Ρε ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ τι ρολο παιζεις εκει στην ΕΥΡΩΠΗ..Μονο για φωτο  εισαι?
Η  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τι λεει για αυτο? Κα ΝΤΟΡΑ το μπηρες αυτο χαμπαρι?Η συμφωνία με την Τουρκία για το προσφυγικό έχει ήδη καταρρεύσει. Μπορεί όχι επίσημα αλλά από τη στιγμή που ο Ερντογάν αφήνει... καραβιές να περνάνε προς την Ελλάδα, μάλλον ..
δεν μπορούμε να μιλάμε για συμφωνία. Και η Ευρώπη τι κάνει; Αφήνει ξανά την Ελλάδα μόνη.
Δεν τους νοιάζει αν και ...
πόσοι πρόσφυγες θα μπουν στην Ελλάδα αλλά το να μη... βγουν. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, σύμφωνα με το οποίο ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πλήρους ακύρωσης της συμφωνίας ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Τουρκία. Και τι κάνει; Αντί να ενισχύσει τις υπηρεσίες ασύλου στα ελληνικά νησιά για να υποδέχονται τους πρόσφυγες που φτάνουν από την Τουρκία, ενισχύει τους ελέγχους στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Σαν, δηλαδή, τα σύνορα της Ε.Ε. να ξεκινούν εκεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει στη διαδικτυακή του έκδοση το Spiegel, ο Frontexενισχύει με επιπλέον υπαλλήλους την παρουσία του στην Ελλάδα. Σε ανταπόκρισή από την Θεσσαλονίκη, το περιοδικό αναφέρει: «Ο Frontex σχεδιάζει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αποστολή 60 υπαλλήλων στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Θα ήταν η πρώτη φορά που δυνάμεις της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα βρίσκονται στην περιοχή με αυτή την εντολή. Έλληνες ειδικοί εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί την αντίδραση της ΕΕ στην εντεινόμενη ανησυχία για ενδεχόμενη ακύρωση της προσφυγικής συμφωνίας από την Άγκυρα και την εισροή δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην λεγόμενη Βαλκανική Οδό».

Υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του Frontex και της ελληνικής αστυνομίας επιθεώρησαν την περασμένη εβδομάδα την περιοχή. Οι υπάλληλοι της ευρωπαϊκής υπηρεσίας θα βρίσκονται επιτόπου με δύο ομάδες, ενώ ένα κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται στο Κιλκίς και το άλλο στους Ευζώνους.Σύμφωνα με το Spiegel Online έχουν προβλεφθεί δύο αποστολές. Η πρώτη με την επωνυμία "Operation Focal Point 2017" επικεντρώνεται στους ελέγχους διαβατηρίων στα συνοριακά φυλάκια. Η δεύτερη με επωνυμία "Flexible Operational Activities 2017” προβλέπει εντατικές περιπολίες στα σύνορα για να αποφευχθεί η παράνομη διέλευση μεταναστών και προσφύγων. Η αποστολή προβλέπει ερωτήσεις στους συλληφθέντες σχετικά με την προέλευσή τους, την πορεία που ακολούθησαν ή τα δίκτυα διακινητών.

Επίσημα ο Frontex δεν θέλησε πάντως να επιβεβαιώσει την αποστολή. Επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της αστυνομίας, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει ότι δυνάμεις του Frontex ενδέχεται να επεκτείνουν την αποστολή τους και στα σύνορα με την Αλβανίαόπου μέχρι σήμερα κατέγραφαν απλά μετανάστες.
«Εκτός από το σενάριο της ακύρωσης της προσφυγικής συμφωνίας εξετάζεται και εκείνο του "περιορισμού" των συνοριακών ελέγχων από την τουρκική πλευρά. Είναι αυτονόητο ότι η είδηση για πιο χαλαρούς ελέγχους θα μεταδίδονταν γρήγορα. Αν κατά συνέπεια αυξάνονταν οι ροές η ΕΕ θα δυσκολεύονταν πολύ να αποδείξει ποιος φέρει την ευθύνη για την εξέλιξη αυτή», καταλήγει το δημοσίευμα.
http://www.newsit.gr/
Με πληροφορίες από Deutsche Welle