12 Δεκ 2016

O «μυστικός» διάλογος Κυριάκου - Αδώνιδα...


Άστραψε και βρόντηξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν του έβαλαν να ακούσει το απόσπασμα του Άδ. Γεωργιάδη από τον ΣΚΑΪ όπου ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι...

“θα κάνουμε όχι μόνο όλα όσα ζητάνε ο Σόιμπλε και η τρόικα, αλλά και άλλα τόσα”.

“Μα είναι δυνατόν ο Τσίπρας να γράφει στα παλιά του παπούτσια την τρόικα και να δίνει λεφτά στους συνταξιούχους και συ να βγαίνεις και να λες ότι θα κάνουμε κι άλλα τόσα;” ακούστηκε μέχρι τους διαδρόμους του Μοσχάτου η φωνή τού αρχηγού της “γαλάζιας παράταξης”.

“ΟΚ, κατάλαβα, πρωθυπουργέ” του απάντησε ο Άδωνις. “Θα βγω να ανασκευάσω. Θα πω ότι η τρόικα είναι κατώτερη των περιστάσεων και θα πρέπει να φύγει από την Ελλάδα. Θα καλέσω σε συνέντευξη Τύπου και θα βροντοφωνάξω: Troika, go home”.

“Μα δεν καταλαβαίνεις; Το αντίθετο ακριβώς πρέπει να πεις” απάντησε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“ΟΚ, θα ακυρώσω την συνέντευξη Τύπου και θα γράψω στο Twitter: Έλα, τρόικα στον τόπο σου” βιάστηκε να απαντήσει ο Άδωνις.

“Αχ, βρε Άδωνι. Είσαι ο μόνος που με καταλαβαίνει. Τι έπαθες σήμερα;” είπε με απορία ο Κυρ. Μητσοτάκης. “Συγγνώμη που θα σου το πω, αλλά με μπέρδεψες. Πες μου τι να πω, και θα το πω πρόεδρε. Συγγνώμη πρωθυπουργέ ήθελα να πω” αποκρίθηκε ο Άδ. Γεωργιάδης.

“Θα βγεις και θα ζητήσεις συγγνώμη. Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν είμαστε τσιγκούνηδες. Τι απλά ‘άλλα τόσα’. Πρέπει να είμαστε σαφείς. Θα πεις ότι θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σώσουμε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και όλες τις χώρες που βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ε.Ε. Θα σώσουμε την Ε.Ε., θα πεις, με όποιο κόστος” του είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Μήπως είναι πολύ φιλόδοξο και εμπροσθοβαρές, πρόεδρε; Συγγνώμη, πρωθυπουργέ ήθελα να πω” αναρωτήθηκε ο Άδ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: “Να σώσουμε τον λαό της Πορτογαλίας που στενάζει από τον κομμουνισμό το καταλαβαίνω. Να σώσουμε την Ισπανία και τον Ραχόι ΟΚ. Αλλά την Ιταλία και τη Γαλλία γιατί; Αυτοί έδωσαν μάχη για να στηρίξουν τον ιδεοληπτικό Τσίπρα”.

“Το μυστικό είναι ένα. Αν πιστεύουμε στον εαυτό μας και θέλουμε να επικρατήσουν οι γνήσιες ιδέες μας, πρέπει να τους σώσουμε όλους, αλλιώς θα καταρρεύσει η Ε.Ε., αντιπρόεδρε της κυβερνήσεως” αποκρίθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

“Μάλιστα, πρωθυπουργέ. Βγαίνω τώρα να τα πω. Εσύ πάρε τον Τόμσεν και τον Σόιμπε να με ακούσουν” είπε ο Άδ. Γεωργιάδης και έτρεξε στα κανάλια...