19.12.16

Όμορφες Σύρες από τη Δαμασκό πήγαν στο Χαλέπι για να βγάλουν selfie (φωτο)

Μια παρέα νεαρές κοπέλες από τη Δαμασκό ταξίδεψαν μέχρι το Χαλέπι για να βγάλουν φωτογραφίες στην απελευθερωμένη από τους τζιχαντιστές πόλη.

Οι νεαρές Σύρες, που από την εμφάνισή τους καταλαβαίνει κανείς ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις μαυροφορεμένες καταπιεσμένες γυναίκες των περιοχών της Συρίας που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, πόζαραν χαμογελαστές βγάζοντας ομαδική selfie μπροστά στην ακρόπολη του Χαλεπιού και σε άλλα σημεία της πόλης.
Οι εικόνες τους κάνουν τον γύρο των social media στέλνοντας ένα διπλό μήνυμα. α) Το Χαλέπι είναι ασφαλές και υπό πλήρη κυβερνητικό έλεγχο και β) οι γυναίκες της Δαμασκού, που δεν γνώρισαν τη σκλαβιά και τις διακρίσεις των ισλαμιστών, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις συνομήλικές τους στη Δύση.

Η πραγματικότητα βεβαίως είναι λίγο διαφορετική. Στη Συρία όντως υπάρχει μια αστική κοσμική τάξη και στα αστικά κέντρα οι γυναίκες είναι απελευθερωμένες.
Στην επαρχία της Συρίας όμως υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και πάνω σε αυτή βρήκαν πρόσφορο έδαφος οι ισλαμιστές να οικοδομήσουν την τυραννία τους.

Εξάλλου η Συρία ήταν μια χώρα αντιφάσεων και ο πόλεμος που κρατά από το 2011 το έχει αποδείξει με τον χειρότερο τρόπο.
http://www.tribune.gr/