2 Δεκ 2016

Γ. Κυριακόπουλος: Τι ισχύει για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη SIEMENS

Με αφορμή την εκδίκαση της προσφυγής της Ένωσης φορολογουμένων στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του δημοσίου με την εταιρεία SIEMENS o δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος ανέλυσε Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά τις πτυχές της υπόθεσης.

Σήμερα τόνισε ο κ. Κυριακόπουλος “είναι η τελευταία διαδικασία που προβλέπεται. Η εισήγηση του εισηγητή του ΣτΕ νομίζω ότι αλλάζει τα δεδομένα υπέρ της θετικής εκδικάσεως και δεν είναι μόνο αν η ένωση φορολογουμένων που έχει έννομο συμφέρον. Τα κρίσιμα ζητήματα που εγείρονται είναι τα εξής: εάν με τις πράξεις που έγινε ο συμβιβασμός προστατεύτηκε το δημόσιο. Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής η ζημία για το δημόσιο ήταν 2δις χωρίς τα διοικητικά πρόστιμα.
Δεύτερον ό,τι η Siemens απαλλάσσεται από οποιαδήποτε αστική ευθύνη. Από πού και ως που έρχεται μια συμφωνία που απαλλάσσει την εταιρεία όχι μόνο για τώρα αλλά και για το μέλλον”, αναρωτήθηκε.
Ένα άλλο ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Κυριακόπουλο είναι κατά πόσο οι προσβαλλόμενες πράξεις τις οποίες θέτουμε είναι αντίθετη με τις αρχές καλής πίστης.
http://thefaq.gr/
Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο κ.Κυριακόπουλος εδώ.