13.12.16

Βόμβα Κοτζιά στο Twitter: Ποιους αποκαλεί «πολιτικά βαποράκια» – Οργή από Παπαδόπουλο

«Φασισμός είναι να μου χρεώνονται για το Κυπριακό, από «πολιτικά βαποράκια», οι απόψεις του εξαιρετικού καθηγητή Άγγελου Συρίγου, στελέχους και γενικού γραμματέα κυβερνήσεων ΝΔ», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με ανάρτησή του στο Twitter το απόγευμα της Τρίτης.

Σε ποιους αναφέρεται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών;
Τις απαντήσεις δίνει ο Πρόεδρος του κυπριακού κόμματος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε με tweet του το περιβάλλον του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και τις προσκείμενες τους εφημερίδες.
Σύμφωνα με τον Νικόλα Παπαδόπουλο, η εφημερίδα «Αλήθεια», «εκφραστικό όργανο του Προεδρικού», εξαπέλυσε νέα επίθεση «εναντίον του Νίκου Κοτζιά επειδή έχει σύμβουλο τον Άγγελο Συρίγο».
Βεβαίως το ενδιαφέρον είναι ότι ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος δεν είναι σύμβουλος του Νίκου Κοτζιά, όπως νομίζει η προσκείμενη εφημερίδα στον Νίκο Αναστασιάδη και παρέσυρε και τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Ο Άγγελος Συρίγος είναι κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εσωτερικών επί ΝΔ.
Ωστόσο, γιατί ασχολούνται στο περιβάλλον του κυπριακού Προεδρικού με τον Άγγελο Συρίγο;
Αφορμή φαίνεται ότι ήταν η ομιλία του καθηγητή του Παντείου Άγγελου Συρίγου στο όγδοο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσου Παπαδόπουλου.
Ο Άγγελος Συρίγος μεταξύ άλλων είπε:
«Για να αποτρέψουμε δυσμενείς εξελίξεις, ακόμη και τυχόν ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία, καλό είναι να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να φθάσουμε σε ένα νέο δημοψήφισμα».
«Ας υποθέσουμε ότι η Τουρκία αποφασίζει να προβεί σε ενσωμάτωση», ανέφερε και πρόσθεσε:
«Θα επιβεβαιώνει και τυπικά την πραγματικότητα που βιώνουμε. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρίσουμε κατάματα αυτή την πραγματικότητα που βιώνουμε στο νησί από το 1974. Καυκαλιζόμαστε μήπως πως συνομιλούμε με τους τουρκοκυπρίους; Μήπως οι τουρκοκύπριοι κατέχουν την Κύπρο; Η Τουρκία την κατέχει και αυτός είναι ο πραγματικός συνομιλητής της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τυχόν ενσωμάτωση θα μας οδηγήσει να αντικρούσουμε κατάματα την πραγματικότητα».
Ο «παραζαλισμένος» από όλα αυτά που του συμβαίνουν Νίκος Αναστασιάδης, γιατί είναι πολλά αυτά που του συμβαίνουν, σε τηλεοπτική του συνέντευξη σχολίασε τις δηλώσεις Συρίγου ως εξής:
«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους επισκέπτες εξ Ελλάδος να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό ή δική τους κωμόπολη ή δική τους πόλη που είναι υπό κατοχή. Ας μην μας πουλούν λοιπόν πατριωτισμό από καθ’ έδρας».
Και επειδή ο «παραζαλισμένος» Κύπριος Πρόεδρος προφανώς έχει και «παραζαλισμένη» ενημέρωση, άρχισε η εφημερίδα «φερέφωνό» του «Αλήθεια» να γράφει τις… θεωρίες της.
Η εφημερίδα «Αλήθεια» (που από ό,τι φαίνεται πήρε τη… σκυτάλη από την εφημερίδα «Πολίτης»), έγραψε:
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, που γνωρίζει άριστα τις συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις στην Κύπρο, όπως και πώς (και τι) διαπραγματεύεται ο Κύπριος Πρόεδρος, σχολίασε με επόμενο tweet του:
«Τους φταίει ο Κοτζιάς, τους φταίει ο Συρίγος, τους φταίμε εμείς, αλλά ο Ερντογάν που επιμένει στις εγγυήσεις και στον στρατό θέλει λύση…».
Πράγματι, το TRIBUNE έχει γράψει και στο παρελθόν ότι κάποιοι θέλουν μια απάτη «λύση» στην Κύπρο με παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων. Το ποιοι είναι αυτοί θα βγει στη φόρα, εάν συνεχιστεί αυτή η σπέκουλα.
Καλό θα ήταν ο Νίκος Αναστασιάδης να εκτιμήσει επιτέλους ότι η μητέρα Ελλάδα είναι άκρως διακριτική.
Και η διακριτικότητα της Ελλάδας δεν πρέπει να λαμβάνεται ως «αδυναμία» από τον Νίκο Αναστασιάδη. Νομίζουμε ότι «συνεννοηθήκαμε».
http://www.tribune.gr/