2.12.16

Τα αμερικανικά USS WASP και USS Whidbey Island ξανά στη Μεσόγειο

Τέσσερις χιλιάδες Αμερικανοί ναύτες και πεζοναύτες που επιβαίνουν στο πολλαπλών χρήσεων αμφίβιο σκάφος USS WASP (LHD 1) και στο USS Whidbey Island (LSD 41) εισήλθαν στη Μεσόγειο Θάλασσα από το Κανάλι του Σουέζ, σύμφωνα με ..
ανακοίνωση του Αμερικανικού Ναυτικού.
Τα δύο αμερικανικά πολεμικά πλοία επανεντάχθηκαν στις επιχειρήσεις του 6ου Αμερικανικού Στόλου, σύμφωνα με τον διοικητή της Αμφίβιας Δύναμης Πλοίαρχο Μπάιρον Όγκντεν.
«Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου παραμονής μας στον 5ο Στόλο, η δύναμη Wasp ARG θα υποστηρίζει τις ναυτικές αποστολές ασφαλείας στη Μεσόγειο Θάλασσα. Αυτή η θαλάσσια περιοχή είναι ζωτική για την παγκόσμια οικονομία και παραμένει ασφαλής εξαιτίας των ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ναυτικών που επιχειρούν από κοινού εδώ», είπε ο Όγκντεν.
Η άφιξη των αμερικανικών πολεμικών πλοίων αμφίβιων επιχειρήσεων στη Μεσόγειο έγινε μια ημέρα μετά την αποχώρηση από τη Μεσόγειο του ρωσικού αντιτορπιλικού «Αντιναύαρχος Κουλάκοφ», το οποίο πλέει ξανά στον Ατλαντικό, αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του.
Στην ανατολική Μεσόγειο παραμένουν πολλά ρωσικά πολεμικά πλοία, όπως τα αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», το καταδρομικό «Μέγας Πέτρος», η φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκορόβιτς» και το αντιτορπιλικό «Σεβερομόρσκ».