17 Δεκ 2016

Στίχους του Σεφέρη θα απαγγείλει ο Γ. Καμίνης και αυτό μας φέρνει τρόμο (video)

«Ναι, χωρίς δεύτερη σκέψη» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στην πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Στάθη Λιβαθινού να απαγγείλει στίχους του Σεφέρη στο «Κοντέινερ» κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο.

«Κι αν ο κόσμος μας, οι καθημερινές μας, σκοτεινιάζουν άθελά μας, μες στα δύσκολα και τα πολλά, ένα ποίημα, ένα Σάββατο, μια βόλτα στο Θησείο μπορούν να μας φωτίσουν», λέει ο κ. Καμίνης στο σημείωμά του με το οποίο αιτιολογεί την απόφασή του να λάβει μέρος στην εκδήλωση.
Ευχόμαστε ολόψυχα στον δήμαρχο καλή επιτυχία στην απαγγελία του. Θα τη χρειαστεί γιατί τις τελευταίες φορές που επιχείρησε να απαγγείλει ένα άλλο πασίγνωστο έργο, την λεγόμενη «αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου», τα βρήκε λίγο σκούρα.
Μπερδεύτηκε λίγο και όταν μιλούσε για την Αθήνα, την «κοσμοπολίτισσα πόλη του κώλου».

Αλλά ας μην είμαστε αυστηροί μαζί του πριν κάνει το ντεμπούτο του ο δήμαρχος. Άλλωστε λίγος καιρός μένει, καθώς η εκδήλωση θα γίνει αύριο 17 Δεκεμβρίου, στις 12.30 το μεσημέρι.
Να μαζευτούμε να πάτε….
H δήλωση του Γ. Καμίνη έχει ως εξής:
«Θα διαβάσω Σεφέρη στο Κοντέινερ του Εθνικού στο Θησείο, γιατί “η τέχνη δεν μιμείται. Η τέχνη δημιουργεί. Τον κόσμο”. Κι αν ο κόσμος μας, οι καθημερινές μας, σκοτεινιάζουν άθελά μας, μες στα δύσκολα και τα πολλά, ένα ποίημα, ένα Σάββατο, μια βόλτα στο Θησείο μπορούν να μας φωτίσουν.
Κι αυτό αφορά όλους. Κι είναι σπουδαίο το θέατρο, η τέχνη να βγαίνει στον δρόμο. Να συναντά αυτή το κοινό, κι όχι μόνο τα’ ανάποδο. Ακούγοντας τον Στάθη Λιβαθινό, καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, να μιλάει για το “μαζί”, για ένα θέατρο, ούτε για λίγους, ούτε για πάρα πολλούς, ένα θέατρο ανοιχτό για όλους, χωρίς δεύτερη σκέψη είπα “Ναι”!
Και κάπως έτσι, με ένα “Κοντέινερ” είπαμε θα φτάσουμε το θέατρο στις γειτονιές της Αθήνας. Και το κάναμε. Μετά την Ομόνοια και την Κυψέλη, πάμε στο Θησείο. Διαβάζουμε για την Αθήνα, στις γωνιές της, στους ανθρώπους της…».
http://www.altsantiri.gr/