Οι εκλογες οποτε γινουν θα γινουν με ΛΙΣΤΑ ,νεος εκλογικος ΝΟΜΟΣ και μετα την ΑΝΟΙΞΗ του 2018....
Ο ΚΟΥΛΗΣ δεν το εχει εμπεδωσει και συντομα θα ...
πεσει στην φακα που του στηνουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ....
ΔΕΝ εχουν αντιληφθει οι α(χ)ριστοι του ΚΟΥΛΗ την φακα και καθε μερα τον βαζουν και ζητα εκλογες... η καποιοι  που ειναι ετοιμοι για τα καγκελα τον παροτρυνουν να λεει αυτα...
Ο καιρος θα δειξει και νομιζω ως ΦΩΝΑΚΛΑΣ θα επιβεβαιωθουμε πληρως...
Συνεχίζουν να διαψεύδουν τα σενάρια προσφυγής στις κάλπες κυβερνητικά στελέχη, παρότι τις τελευταίες ημέρες και μετά το «Βατερλό» στο eurogroup, έχουν αρχίσει να φουντώνουν και πάλι.        
Ως το χειρότερο σενάριο τη δεδομένη στιγμή για τη χώρα χαρακτήρισε  τη διεξαγωγή εκλογών ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σήμερα το  πρωί στον Γ. Αυτιά (Σκάι).  Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε  ότι «οι δανειστές αθετούν τα συμφωνηθέντα»  και ότι «η κυβέρνηση τήρησε όσο συμφωνήθηκαν το 2015 και με μεγάλο κόστος για την ίδια».
Σε αντίστοιχο πνεύμα αλλά με λιγότερο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε το ενδεχόμενο να προσφύγει στις κάλπες η κυβέρνηση, με δική της τουλάχιστον υπαιτιότητα, ο  υπουργός Επικρατείας Α. Φλαμπουράρης, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.               
Απαντώντας πάντως στο ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στην συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής»,  ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος  δηλώνει με αμφίσημο τρόπο  ότι «το μοναδικό σενάριο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Δεν θα κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, στη χώρα θα κάνουν κακό αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη».     
Το σενάριο για νέα μέτρα  με ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή
Την ίδια στιγμή έρχεται στο προσκήνιο, όπως γράφει το «Βήμα της Κυριακής»,  το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων που  απαιτεί το ΔΝΤ για το 2019, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο στην ολοκλήρωση της  β΄ αξιολόγησης, από ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή (180 ψήφοι) και  να εμπλέξει την αντιπολίτευση  στη διαχείριση του ζητήματος.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αντιπολίτευση έχει ήδη διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τα μέτρα, οπότε η μοναδική λύση που απομένει είναι οι εκλογές, καθώς η κυβέρνηση κρίνει ως αδιέξοδη την παράταση της εκκρεμότητας της αξιολόγησης μέχρι το καλοκαίρι.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να ζητήσει ενισχυμένη πλειοψηφία στη Βουλή ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε στην τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί, ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μεταφέρει το βάρος στη Βουλή για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.    
star.gr