27 Ιαν 2017

Δέκα χρόνια και 200.000 ευρώ πρόστιμο στον οικονομικό επιθεωρητή με τις μίζες

Κάθειρξη δέκα ετών και χρηματικό πρόστιμο 200.000 ευρώ επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην γενικό οικονομικό επιθεωρητή βόρειας Ελλάδας που κατηγορείται ότι χρηματιζόταν για να μειώνει πρόστιμα και να μην κάνει ελέγχους, επί μια 10ετία. 


Ο πρώην γενικός οικονομικός επιθεωρητής κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της εκβίασης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, ενώ το δικαστήριο δέχτηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ.

Επίσης, στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισε και η σύζυγος του πρώην επιθεωρητή, η οποία καταδικάστηκε για το αδίκημα της «νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», με ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Η έφεσή της είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερη. Να σημειωθεί ότι το ζευγάρι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ότι ο επιθεωρητής κατείχε χρηματικά ποσά περίπου 800.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματά του, καθώς και ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ συμμετείχε και σε υπεράκτια (offshore) εταιρία.
Σύμφωνα με πόρισμα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ο οικονομικός επιθεωρητής φέρεται ότι έπαιρνε ποσοστό της τάξεως του 20% από επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας για να μειώνει πρόστιμα και να έχουν ευνοϊκή αντιμετώπιση οι επιχειρηματίες.
http://www.dimokratianews.gr/