8 Ιαν 2017

Ταλαιπωρία για 3.000 εγκλωβισμένους οδηγούς στην Ε.Ο. Πατρών-Κορίνθου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Απίστευτη ταλαιπωρία το απόγευμα του Σαββάτου για εκατοντάδες οδηγούς που ταξίδευαν στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου. Ο δρόμος παρέμεινε κλειστός για περισσότερες από δέκα ώρες, καθώς από τις 3 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα ..
κανένα αυτοκίνητο δεν μπορούσε να περάσει. Αιτία ήταν ο χιονιάς, που προκάλεσε προβλήματα στην πορεία των οχημάτων και είχε ως αποτέλεσμα να «διπλώσουν» νταλίκες και να κλείσει εντελώς ο δρόμος.
Το πρόβλημα σημειώθηκε από το ύψος του Αιγίου έως περίπου την έξοδο Καλαβρύτων, σημείο όπου εκτελούνται έργα και ήδη οι συνθήκες για τους οδηγούς ήταν δύσκολες. Άμεσα έφτασε στο σημείο ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που προσπάθησε να απεγκλωβίσει οδηγούς και επιβάτες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του σημείου.
Χαρακτηριστική η μαρτυρία του φοιτητή Φίλιππου Ιορδανίδη που ταξίδευε από τον Πύργο στην Αθήνα και είπε χθες: «Από τις 3 το μεσημέρι είμαστε εγκλωβισμένοι στα ΣΕΑ Αιγίου λόγω χιονόπτωσης. Η πρώτη πληροφορία που είχαμε ήταν πως θα φεύγαμε κατά τις 8 το βράδυ αλλά λίγο πριν τις 8 μας είπαν ότι ή θα μείνουμε όλο το βράδυ εδώ ή θα μας γυρίσουν στην Αθήνα. Είμαστε όλοι αναστατωμένοι και παγώνουμε γιατί το κρύο είναι πολύ δυνατό».
Στο επίμαχο τμήμα, 26 οχήματα της Πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες απεγκλώβιζαν σε ασφαλέστερα σημεία οδηγούς ή άλλους επιβάτες που το ζητούσαν, αλλά και παρείχαν βοήθεια σε οχήματα, προκειμένου να μετακινηθούν από τα σημεία που έχουν ακινητοποιηθεί. Πολλοί οδηγοί παρέμειναν στα οχήματά τους μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άλλοι επέλεξαν να γυρίσουν πίσω ή να «τολμήσουν» να κινηθούν στην παλιά εθνική οδό, όπου επίσης παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω του χιονιού και του παγετού.
Συνολικά η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 90 άτομα από Ι.Χ. και λεωφορεία.
Για να μπορέσουν να φιλοξενηθούν τη νύχτα οι εγκλωβισμένοι οδηγοί και επιβάτες, άνοιξαν το 3ο Γυμνάσιο Αιγίου και το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, καθώς γέμισαν τα ξενοδοχεία της περιοχής.
Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρήθηκε στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που έπεφτε κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα την διέκοπτε εντελώς, είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού.
Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, που είχε κλείσει από το απόγευμα του Σαββάτου λόγω χιονοπτώσεων και εκτροπής βαρέων οχημάτων. 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.
Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στην νέα εθνική οδό ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο ρεύμα προς Πάτρα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο ρεύμα προς Κόρινθο. Όμως η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δρόμου δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.
Πηγή: patrastimes.gr