17 Ιαν 2017

38 προσλήψεις ανακοινώθηκαν στο Ιδρύμα Νεολαίας και Δια βίου μάθησης με κριτήριο την… έκθεση ιδεών! (έγγραφο)

Άνω κάτω έχει γίνει το Υπουργείο Παιδείας με την πρόσκληση που ανακοίνωσε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) για τη στελέχωση της Επιτελικής Ομάδας Έργου
(3 στελέχη), της Κεντρικής Ομάδας Έργου των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης (25 στελέχη) και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (10 στελέχη) του Υπουργείου Παιδείας.
 Ο υπουργός κ. Γαβρόγλου όταν ρωτήθηκε σε δημόσια ερώτηση στο πλαίσιο κοπής πίτας για το ότι το κριτήριο που θα κρίνει την πρόσληψη των 38 ατόμων είναι η έκθεση ιδεών και όχι τα τυπικά προσόντα (πτυχία, μεταπτυχιακοί & διδακτορικοί τίτλοι) ή η επαγγελματική προϋπηρεσία ανέφερε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και ότι ο ίδιος είναι ο θεματοφύλακας των άξιων και των αξιών. 
Ωστόσο το ζήτημα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, αφού τη συγκεκριμένη προκήρυξη 38 θέσεων φαίνεται να την έχει ο ίδιος εγκρίνει. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, αφού ενισχύει την ατμόσφαιρα της αδιαφάνειας και της αντιφατικότητας στη δημόσια ζωή. Η κατάθεση ωστόσο των αιτήσεων με τις αντίστοιχες εκθέσεις ιδεών λήγει τη Δευτέρα στις 23/1/2017 στο κεντρικό πρωτόκολλο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
φιμωτρο