1 Ιαν 2017

Κωνσταντινούπολη: – Ντυμένος Άγιος Βασίλης ο ένοπλος, αιματηρή επίθεση αλά Μπατακλάν-39 νεκροι

Μακελειό με τουλάχιστον 39 νεκρούς και 69 τραυματίες λίγομετά την αλλαγή του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη
- Ο δράστης είχε ντυθεί Άγιος Βασίλης για να περνά απαρατήρητος και άνοιξε πυρ στα τυφλά σε νυχτερινό κέντρο, σκορπώντας το θάνατο


- Βίντεο ντοκουμέντο τον δείχνει μέσα στο club δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς
- Σύγχυση για το αν ζει ο δράστης - "Είναι νεκρός" μετέδωσε ο Guardian, για ανθρωποκυνηγητό κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης
- Σοκαριστικά βίντεο από το μακελειό - ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρές εικόνες
- Όλο το χρονικό της νέας τραγωδίας στην Τουρκία

Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στη διάρκεια των εορτασμών για το Νέο Έτος στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους, από τους οποίους έχουν ανανωριστεί 21 και οι 15 ή 16 απ' αυτούς είναι ξένοι. Παράλληλα, σύγχυση επικρατεί σχετικά με τον δράστη της επίθεσης, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως είναι νεκρός, την ώρα που τουρκικά ΜΜΕ αλλά και τούρκοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως γίνονται εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του!
«Οι έρευνες για να βρεθεί ο τρομοκράτης συνεχίζονται. Ελπίζω ότι θα συλληφθεί σύντομα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.
Η επίθεση προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό 69 ανθρώπων, τέσσερις από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.