17 Ιαν 2017

Συνελήφθη ο μακελάρης του Ρέινα -Κρυβόταν 40 χλμ. από το κλαμπ

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα ο οποίος σκότωσε 39 ανθρώπους στη ντισκοτέκ Ρέινα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Ο δράστης της επίθεσης, την
ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, βρέθηκε μαζί με τον τετράχρονο γιο του σε ένα διαμέρισμα στην συνοικία Εσενγιούρτ της Κωνσταντινούπολης κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης της αστυνομίας στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί. Στο διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται μόλις 40 χιλιόμετρα από το σημείο που σκόρπισε τον θάνατο,  βρέθηκε και το ποσό των 150.000 δολαρίων.
Την είδηση για τη σύλληψη του Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ που του είχε δοθεί το κωδικό όνομα «Αμπού Μοχάμεντ Χορασάνι» ανέφερε επίσης στην ηλεκτρονική της έκδοση η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.
Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η αστυνομία είχε εντοπίσει εδώ και 4-5 ημέρες περίπου τον Ουζμπέκο τρομοκράτη, αλλά πραγματοποίησε την επιχείρηση χθες Δευτέρα έχοντας πρώτα χαρτογραφήσει τις κινήσεις του και προσέχοντας ποιοι θα βρίσκονται μαζί του. Αμέσως μετά τη σύλληψη, ο τρομοκράτης που έχει καταγωγή από το Ουζμεκιστάν, θα οδηγούνταν στα γραφεία της ασφάλειας όπου θα κρατηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του και να αποκαλύψει τους πιθανούς συνεργούς του.

Σύμφωνα με τις πηγές της Αστυνομίας που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον 4 ετών γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.
Οι φωτογραφίες της επιχείρησης
Από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική αστυνομία προκύπτει ότι ο τρομοκράτης πρόβαλε αντίσταση καθώς το πρόσωπό του είναι μελανιασμένο, ενώ κηλίδες αίματος διακρίνονται στα ρούχα του.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο τρομοκράτης, εντοπίστηκε σε σπίτι συνεργάτη του από το Κιργιστάν.
Από την άλλη το CNN Turk δημοσίευσε φωτογραφίες στις οποίες φαίνονται 3 ακόμα συλληφθέντες από την επιχείρηση της αστυνομίας. Σύμφωνα με το Μέσο συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα, ο Ουζμπέκος τρομοκράτης, 3 γυναίκες και ένας άντρας από το Κιργιστάν. Η καταγωγή των υπολοίπων είναι από τη Σομαλία, την Σενεγάλη και την Αίγυπτο, υποστηρίζει το CNN Turk.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης της τρομοκρατικής ενέργειας στο Reina, χρησιμοποιούσετις τρεις γυναίκες προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.
Το διαμέρισμα που έγινε η σύλληψη
Υπενθυμίζουμε ότι η σύζυγος του Ουζμπέκου τρομοκράτη συνελήφθη σε επιχείρηση της αστυνομίας στις 12 Ιανουαρίου.
Κουρτουλμούς: Συγχαρητήρια στην αστυνομία
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με συνέπεια το θάνατο 39 ανθρώπων.
“Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.
Της ανάρτησης αυτής, είχαν προηγηθεί αναφορές της σύλληψης του δράστη, στα τουρκικά ΜΜΕ.


Πηγή: Συνελήφθη ο μακελάρης του Ρέινα -Κρυβόταν 40 χλμ. από το κλαμπ | iefimerida.gr