30 Ιαν 2017

Τώρα! “Έδειξε” τη λύση απεμπλοκής ο Ρέγκλινγκ: Ως σύμβουλος, συνεχίζει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα! Εκταμίευση της δόσης μετά την απόφαση του ΔΣ του Ταμείου στις 6/2

Τον τρόπο απεμπλοκής της αξιολόγσης στο επόμενο Eurogroup αλλά και του ΔΝΤ, από τον σκόπελο της υποχρέωσής του να χρηματοδοτεί το ελληνικό πρόγραμμα, “έδειξε” πριν από λίγο ο επικεφαλής του ESM ( του μηχανισμού που
διαδεχθεί και το ΔΝΤ στην χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος ) σε δηλώσή του στο Λουξεμβούργο!
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ, σε δηλώσεις του σχετικά με το πρόγραμμα της Ελλάδας τόνισε πως η εκταμίευση των επόμενων δόσεων προς τη χώρα μας, συνδέεται με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να είναι αναγκαία η εμπλοκή του στην χρηματοδότηση, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του έστω και με συμβουλευτικό χαρακτήρα.
Σε δηλώσεις του στο Λουξεμβούργο, ο Ρέγκλινγκ τόνισε ότι οποιαδήποτε δόση θα μπορέσει να εκταμιευθεί μόνο αφού το ΔΝΤ λάβει την απόφασή του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για να εξετάσει το ζήτημα την 6η Φεβρουαρίου. Ο Ρέγκλινγκ σημείωσε πως το ταμείο δεν χρειάζεται να συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή του σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης και παροχής συμβουλών.
Το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτείται μόνο από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν δοθεί στην Ελλάδα δόσεις χωρίς την επίσημη συμμετοχή του ΔΝΤ, αλλά αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν τονίσει πως αυτό έγινε κατ’ εξαίρεση.
http://thefaq.gr/