1 Ιαν 2017

«Μάχη» για μία θέση στις λίστες της ΝΔ στον Βορρά

Διεργασίες με συμμετοχή πολιτευτών στη Θεσσαλονίκη. Οι σίγουροι,οι «πιθανοί» και οι νέες «αφίξεις»
Ρεπορτάζ
Νίκος Οικονόμου
Οι πρώτες ουζοσυνάξεις με τη συμμετοχή πολιτευτών άρχισαν να γίνονται στη
Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για τις περίφημες συναντήσεις «μνηστήρων» για τις βουλευτικές λίστες με εκπροσώπους του Τύπου, με σκοπό να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους να είναι στα ψηφοδέλτια των κομμάτων.
Μια τέτοια έγινε πριν από μερικές ημέρες σε ταβέρνα της Καλαμαριάς, με οικοδέσποινα την Ανατολή Κωνσταντινίδου, που θέλει να μπει στη λίστα της Ν.Δ. στη Β' Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, πυκνώνουν και οι συγκεντρώσεις υποψηφίων με κομματικά στελέχη. Μια τέτοια έκανε πριν από μερικές ημέρες στα Λαδάδικα η Αννα Ευθυμίου, η οποία διεκδικεί να είναι και πάλι στη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης.


Με τις εκλογές να μην έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, η κινητικότητα για τις «γαλάζιες» λίστες είναι μεγάλη. Στην Α' Θεσσαλονίκης οι θέσεις είναι 20, ενώ στη Β' Θεσσαλονίκης 12, με τη Ν.Δ. να έχει κερδίσει τέσσερις και δύο έδρες, αντίστοιχα.

Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια, σίγουροι για τη λίστα θεωρούνται οι τέσσερις βουλευτές (Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης και Ελενα Ράπτη). Από τους πολιτευτές, σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται οι Γιώργος Ορφανός, Στράτος Σιμόπουλος, Αννα Ευθυμίου, Αντώνης Σαμαράς, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου και Κώστας Ζέρβας, καθώς επίσης και ο Παναγιώτης Κοκκόρης, ενώ όλα τα σενάρια παραμένουν ανοιχτά για τους Σύνθια Σάπικα, Θάναση Εξαδάκτυλο, Τζελίνα Μακραντωνάκη και Δημήτρη Πανοζάχο, που ήταν στη λίστα και το 2015.

Από καινούργια ονόματα ακούγονται αυτά της Μαρίας Σπυράκη και της Βίκυς Νάκου. Στη Β', σίγουροι θεωρούνται οι Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης (εν ενεργεία βουλευτές) και ο πρώτος επιλαχών Δημήτρης Βαρτζόπουλος, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παπάς, ενώ κινούνται έντονα οι Ανατολή Κωνσταντινίδου, Ολγα Δημητριάδου, Κατερίνα Λυρούδη, Αννα Νικολή και Παναγιώτης Δαϊκούδης. Επίσης, ενδιαφέρονται να μπουν στη λίστα για πρώτη φορά οι αυτοδιοικητικοί Κώστας Γιουτίκας και Πάρις Τσογκαρλίδης.
http://www.dimokratianews.gr/