28 Ιαν 2017

Δεν θέλει διάλογο με τους εκπαιδευτικούς για το Νέο Λύκειο ο Φίλης

Την οργή των συνδικαλιστικών οργάνων των δασκάλων, των καθηγητών και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αλλά και την έντονη αντίδραση ακόμα και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Αίτια ήταν η πρότασή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου μελετώνται οι αλλαγές στο εξεταστικό, να μη συμμετάσχουν στη
συζήτηση η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) αλλά να κληθούν εκπρόσωποι των Ινστιτούτων Μελετών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από την πεπατημένη σε ζητήματα που δεν είναι αμιγώς συνδικαλιστικά, ούτε κυρίως συνδικαλιστικά να τα συζητάμε με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών φορέων». Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου είχε διαβεβαιώσει τις ομοσπονδίες ότι όποιες αλλαγές κι αν προχωρήσουν θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Απάντηση
Στον κ. Φίλη έσπευσαν να απαντήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιάννης Στέφος και Θέμης Μουμουλίδης, οι οποίοι τόνισαν ότι όσες μεταρρυθμίσεις εφαρμόστηκαν χωρίς να έχουν προηγουμένως συζητηθεί με όσους καλούνται να τις εφαρμόσουν έχουν κατά τεκμήριο αποτύχει. Επισήμαναν ακόμα στον κ. Φίλη ότι τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών ασχολούνται και με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και όχι μόνο με τα εργασιακά, διότι, εκτός από συνδικαλιστές, είναι και διδάσκοντες.