24 Ιαν 2017

«Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» στο Επιμελητήριο Έβρου; (ΈΓΓΡΑΦΑ)

Δεν εξηγείται διαφορετικά πως δουλειές του Επιμελητηρίου δίνονται σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου τα οποία μάλιστα εμπλέκονται σε διάφορες εταιρείες.
Εξηγούμαστε…
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου είναι ο Χριστόδουλος Τοψίδης.
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι μεταξύ άλλων η σύζυγος του κυρία Νίκη Μουχταρίδου η οποία έχει αναλάβει και τη θέση της Προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου και ο Νικόλαος Ραδιόγλου ο οποίος έχει αναλάβει και Πρόεδρος του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου.
Συμπτωματικά ο κ. Ραδιόγλου συμμετείχε από κοινού με τον κ. Τοψίδη σε κοινοπραξία για το διαγωνισμό σίτισης των φοιτητών τμημάτων του Πανεπιστημίου Θράκης ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Συμπτωματικά με αποφάσεις του κ. Τοψίδη εγκρίθηκαν στις 27 και 28/12/2016 ποσά συνολικού ύψους 4.031,49 ευρώ για τον καθαρισμό των γραφείων του Επιμελητηρίου, στην εταιρεία Ραδιόγλου Νικόλαος ΕΠΕ που ανήκει στο μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και παραλίγο …συνεταίρο του (σ.σ. αν ολοκληρωνόταν επιτυχώς για την υπό σύσταση κοινοπραξία, ο διαγωνισμός για τη σίτιση των φοιτητών). Μάλιστα εκ παραδρομής προφανώς στην αιτιολογία δαπάνης αναφέρεται η “προμήθεια γραφικής ύλης (χαρτί Α4)” αντί για προμήθεια ειδών καθαριότητας…
Εξάλλου, στις 16 και 28/12/2016 ο κ. Τοψίδης με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου ενέκρινε ποσά συνολικού ύψους 682 ευρώ προς της εταιρεία Μουχταρίδης Αθανάσιος ΑΕ που ανήκει στον αδερφό της συζύγου του και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, με αιτιολογία δαπάνης “δραστηριότητες προβολής-προώθησης τοπικών προϊόντων-μεταξωτά”.
Αλήθεια πόσοι επιχειρηματίες παίρνουν χρήματα για τη διαφήμιση δραστηριοτήτων τους από το Επιμελητήριο;
Ανατρέξαμε στη “Διαύγεια” και το μοναδικό παρόμοιο κονδύλι που δόθηκε τους τελευταίους μήνες από το Επιμελητήριο Έβρου, ήταν σε ένα σύλλογο γυναικών για την προώθηση γλυκών κουταλιού. Όμως άλλο πράγμα η οικονομική στήριξη ενός συλλόγου και άλλο ενός επιχειρηματία ο οποίος …συμπτωματικά είναι ο αδερφός μέλους ΔΣ του Επιμελητηρίου που τυγχάνει και σύζυγος του προέδρου του Επιμελητηρίου.
Δεν υπονοούμε τίποτα απολύτως ως προς το κατά πόσο δεν είναι σύννομα τα παραπάνω κονδύλια.
Όμως το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό …καθώς εύλογα μπορεί να διερωτηθεί αν “Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει” στο Επιμελητήριο Έβρου…
Δείτε τα σχετικά έγγραφα:


http://www.gatzoli.gr/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BD%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83