31 Ιαν 2017

Τα γίδια της Χρυσής Αυγής παρέλασαν με τεκτονική σημαία και αυτή… ανορθόγραφη

Τα αμόρφωτα γίδια της Χρυσής Αυγής εξευτέλισαν την επαναστατική δημοκρατική σημαία του Ρήγα Φεραίου.
Όχι μόνο γιατί την κράτησαν στα ανάξια χέρια τους αλλά και γιατί το ρητό «Εκ της Κόνεώς μου Αναγεννώμαι» το ..
έγραψαν με ορθογραφικό λάθος και το τύπωσαν (τα γίδια) ανορθόγραφα.
Η λέξη «αναγεννώμαι» πάνω στο λάβαρο είναι γραμμένη με «ο».
Βεβαίως η έκπληξη θα ήταν εάν το είχαν γράψει σωστά.
Η τρίχρωμη επαναστατική σημαία, κόκκινη, άσπρη, μαύρη, σχεδιάστηκε από τον Έλληνα επαναστάτη και Ελευθεροτέκτονα Ρήγα Φεραίο.
Με το ίδιο λάβαρο πολέμησε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, επίσης Ελευθεροτέκτονας και ο ιερός λόχος Ελλήνων πατριωτών Ελευθεροτεκτόνων φοιτητών στη Μολδοβλαχία.
Το σύμβολο του Φοίνικα, που αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του, είναι από το 1811 το έμβλημα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας.
Εκείνα τα χρόνια, του διαφωτισμού και των δημοκρατικών επαναστάσεων, οι τεκτονικές Στοές της Ευρώπης ήταν πυρήνες δημοκρατικών και πατριωτών επαναστατών.
Αν και ο Ελευθεροτεκτονισμός αρνείται την εμπλοκή του στην πολιτική, ως σχολείο της Λογικής και της Ελευθερίας διαμόρφωνε χαρακτήρες που στη συνέχεια, βγαίνοντας στις κοινωνίες, έμπαιναν μπροστάρηδες στα εθνικοαπελεθερωτικά και κοινωνικά κινήματα.
Ομοίως και η Ελληνική Επανάσταση οργανώθηκε από Ελευθεροτέκτονες. Όχι από τον επίσημο Ελευθεροτεκτονισμό, αλλά από άνδρες που ήταν μυημένοι στις στοές του.
Η Φιλική Εταιρεία ήταν μια οργάνωση που μιμούνταν τον τρόπο λειτουργίας μιας τεκτονικής στοάς, αφού την είχαν συγκροτήσει Ελευθεροτέκτονες.
Η νεκροκεφαλή, που φορούσαν οι ιερολοχίτες στα πηλήκια τους, είναι επίσης τεκτονικό σύμβολο και υπενθυμίζει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί όπως και την απόφαση για θυσία και αγώνα.
Επειδή ο Ελευθεροτεκτονισμός στα «νιάτα» του (δηλαδή κατά τον 18ο και 19ο αιώνα) ήταν η εστία του διαφωτισμού και Ελευθεροτέκτονες υπήρξαν ηγέτες όλων των επαναστατικών κινημάτων σε Αμερική και Ευρώπη, οι Γερμανοί ναζί -δηλαδή οι ομοϊδεάτες της Χρυσής Αυγής- εξαπέλυσαν φοβερούς διωγμούς κατά των Ελευθεροτεκτόνων.
Οι ναζί θεωρούν τους Ελευθεροτέκτονες εχθρούς τους επειδή από Ελευθεροτέκτονες πατριώτες δημιουργήθηκε ο δημοκρατικός σοσιαλιστικός πατριωτικός χώρος και ο χώρος του πολιτικού φιλελευθερισμού.
Σήμερα ο Ελευθεροτεκτονισμός συνεχίζει να μην εμπλέκεται στα πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα, όπως πάντα, ωστόσο μεταξύ των μελών του σε όλες τις εποχές ξεπηδάνε εκείνοι οι φωτισμένοι άνθρωποι που μπαίνουν πρόμαχοι της Λογικής και της Ελευθερίας.
Εάν οι αμόρφωτοι ναζίδες, που καπηλεύονται από κεκτημένη ταχύτητα τα πάντα, γνώριζαν ότι παρέλασαν με τεκτονική σημαία σίγουρα θα το απέφευγαν.
Αλλά μόνο στην Ελλάδα της απαιδευσιάς και της χυδαιότητας, ορκισμένοι ανθέλληνες νεοναζί θα αυτοακυρώνονταν κρατώντας μια τεκτονική δημοκρατική πατριωτική σημαία.
Κακό πράγμα η αμορφωσιά, χειρότερο η ανορθογραφία.
http://www.tribune.gr/