3 Ιαν 2017

Το σύστημα… θυμήθηκε τον Στουρνάρα, τώρα που “κάηκε” ο Καμίνης

Το απόλυτο φιάσκο με τη ρόδα στο Σύνταγμα, στιγμάτισε τον Γιώργο Καμίνη, και έφερε σε πρώτο πλάνο τα προφανή μειονεκτήματα του Δημάρχου Αθηναίων. Μειονεκτήματα που επιχειρούσαν επιμελώς να κρύβουν όσοι τον προόριζαν για…
μεγάλα πράγματα, είτε για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, είτε του… πλανήτη ολόκληρου.
Ο άχρωμος Καμίνης λοιπόν, εμβληματικός εκφραστής των “ορφανών” του Σημίτη, που εξακολουθούν να σεργιανίζουν στον δημόσιο βίο, επιβιώνοντας επειδή καταφέρνουν να προσαρμόζονται στα καινούρια δεδομένα και να… γίνονται αυτοκόλλητοι με κάθε εξουσία, δεν μένει πια εδώ.
Το σενάριο για το “μεγάλο μέλλον” κάηκε, μαζί με την ακίνητη ρόδα, που έφερε στο φως μια διακυβέρνηση ανυπαρξίας και ανικανότητας στην πιο ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στην Αθήνα που, στα χρόνια του Καμίνη κατάντησε συνοικιακό μαγαζάκι.
Το σύστημα λοιπόν… θυμήθηκε ξανά τον Γιάννη Στουρνάρα, μετά το φιάσκο Καμίνη. Και επαναφέρει σε πρώτο πλάνο για το μέλλον τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Που, σε τελική ανάλυση, έχει αποδείξει ότι… κάνει τη δουλειά. Αδιαμαρτύρητα και με αποτελεσματικότητα.
Όπως τα είχε πει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν τον καλούσε να επιλέξει αν, θα σταματήσει να είναι… υπάλληλος, και θα γίνει πρωθυπουργός.
https://ysterografa.gr/