26 Ιαν 2017

Που μπλεξαμε θεε μου με αυτους τους ερωτυλους!!!«Ζωγραφίζει» ο Κουράκης (βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ)με τα ποιήματα του: «Έρωτας είναι όταν ανάμεσα στα σκέλια της…»


Ο βουλευτής Τάσος Κουράκης, ξαναχτυπά! Τη νέα του ποιητική συλλογή με τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων» θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου ο – και – ποιητής αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Γνωστός και για τα ποιήματά του για το αιδοίο από τη συλλογή του με τίτλο Ιερωτικόν που κυκλοφόρησε το 2009, ο κ. Κουράκης επανέρχεται το θέμα του έρωτα με τους γλαφυρούς στίχους: «Έρωτας είναι/όταν, καθώς ανάμεσα στα σκέλια της,/αναρωτηθείς για κλάσμα δευτερολέπτου μήπως/τότε/πρωτοβγαίνεις στη ζωή και αντικρίζεις το φως!».
Γιατί, όπως γράφει στην πρόσκληση που έστειλε για την παρουσίαση της 31ης Ιανουαρίου, «όταν τα κορμιά του έρωτα/ανασμιλεύονται/Οι λεγεώνες της ιστορίας/αποδομούνται»
ianos (1)
Είναι προφανές ότι ο κ. Κουράκης για άλλη μια φορά επηρεάζεται από την επαγγελματική του εμπειρία ως γιατρός όπως συνέβη και το 2009 όταν έγραφε από τη μια «Δεν είναι ότι κόβω τα στήθη μου / για να συναντηθώ / μαζί του / είναι ότι εκείνος ξεριζώνει το αιδοίο του / και γίνεται ένα μαζί μου / σε παραλληλία αφής» και από την άλλη «Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου / κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου / όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση / Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο».
Ο Τάσος Κουράκης έχει εκδώσεις τις ποιητικές συλλογές Ιχνηλατόντας το παρόν, Η λίμνη Βικτόρια, Λέξεις λάμνουν αεί θάλλουν, Ιερωτικόν, 67%, Το έαρ αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας και τα δοκίμια Τα παρεκκλίνοντα.
Στην παρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Ιανός θα είναι μαζί του ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης, ο Κώστας Θωμαίδης στο τραγούδι και ο Γιάννης Τσόλκας στο πιάνο.
πηγή: mononews