7.1.17

“Λευκή απεργία” ένστολων που δήλωσαν μαζικά άρρωστοι! Που έγινε

Στην Ευρώπη το φαινόμενο διαμαρτυριών από στρατιωτικούς και αστυνομικούς έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις.Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα οι διαμαρτυρίες λαμβάνουν διαστάσεις που ελπίζουμε κι ευχόαστε ότι δεν θα τις δούμε και στη χώρα μας. Σ΄ ότι έχει να κάνει με τους...
στρατιωτικούς μας δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δεν γνωρίζουμε αν σε κάποιους -όχι σ΄ όλους- συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας φαινόμενα σαν κι αυτό που έγινε στο Βέλγιο δημιουργούν “πειρασμούς”…
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ αστυνομικοί στη συνοικία των Βρυξελλών Μόλενμπεκ δήλωσαν μαζικά ασθενείς  παραπονούμενοι ότι η επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν τους έχει εξουθενώσει, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.
Το Μόλενμπεκ βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας από τότε που έγινε γνωστό ότι οι δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015 είχαν ζήσει εκεί. Οι περίπολοι και άλλα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν ακόμη περισσότερο έπειτα από δύο συντονισμένες επιθέσεις αυτοκτονίας στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο.
“Κάνουν λόγο για υπερβολικό φόρτο εργασίας, το οποίο μπορώ να καταλάβω. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα ούτε το 2015, ούτε το 2016”, δήλωσε ο Γιόχαν Ντε Μπέκερ, ο επικεφαλής της αστυνομίας Δυτικών Βρυξελλών, όπου υπάγεται και το Μόλενμπεκ.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για ενισχύσεις σε αστυνομικούς δεν πραγματοποιήθηκαν, αλλά πρόσθεσε ότι μολαταύτα δεν εγκρίνει την κατ’οίκον διαμαρτυρία.
Οι αστυνομικοί δήλωσαν ασθένεια για τη βάρδια που περιελάμβανε την απογευματινή περίπολο χθες Πέμπτη και ξανά σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον Ντε Μπέκερ.
Το αστυνομικό τμήμα των Δυτικών Βρυξελλών ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί από άλλες περιοχές κάλυψαν τα κενά.
Το υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο να σχολιάσει.
http://www.militaire.gr/