25.1.17

Μ. Σάλλας και Δ. Παναγιωτάκης αγοράζουν μεγάλη εφημερίδα...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι διαδικασίες για τις μεταβολές στη μετοχική σύνθεση της μεγαλύτερης σήμερα κυριακάτικη εφημερίδα,..

το "Πρώτο Θέμα". Μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, αποκτά τον έλεγχο ποσοστού της τάξης του 55% επιχειρηματικό σχήμα που εκπροσωπείται από τον Διονύση Παναγιωτάκη, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 και έχει τη στήριξη του πρώην προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα. Ήδη το προηγούμενο διάστημα είχαν γραφτεί στο Τύπο σχετικές πληροφορίες αλλά όπως πληροφορείται το Press-Gr η συμφωνία είναι δεδομένη και αποτελεί εκ των πραγμάτων μια θεαματική και σημαντική εξέλιξη για τα τεκταινόμενα στο χώρο των media και όχι μόνο.

 Πάντως το management και η εκδοτική και δημοσιογραφική ευθύνη για την εφημερίδα παραμένει, όπως και μέχρι σήμερα, στον Θέμο Αναστασιάδη και τον Τάσο Καραμήτσο. 

Ο Μιχάλης Σάλλας, που μετά την αποχώρησή του από την Τράπεζα το καλοκαίρι, έλαβε τον τίτλο του επίτιμου προέδρου της, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την συμμετοχή του στη Παγκρήτια Τράπεζα μέσω της σχεδιαζόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της. 
http://www.press-gr.com/2017/01/media.html