24.1.17

Προς εκλογική συντριβή οδεύει το κόμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ

«Νεοφιλελεύθερη» ατζέντα και κοινωνική «αναλγησία» καταλογίζει στον πρόεδρο του Eurogroup και υπουργό Οικονομίας της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ η βελγική εφημερίδα De Morgen στο σημερινό κύριο άρθρο της.
Η εφημερίδα διερευνά τους λόγους ...
συρρίκνωσης της εκλογικής δύναμης των σοσιαλιστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και εκτιμά ότι το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας είναι «άδηλο».
Σε ό,τι αφορά την Ολλανδία και ειδικότερα τον Ντάισελμπλουμ, η εφημερίδα τον θεωρεί ήδη υπαίτιο για την συντριβή που αναμένεται να υποστούν οι Ολλανδοί Εργατικοί στις εκλογές του Μαρτίου.
Εξάλλου η ίδια εφημερίδα, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο: «Οι χώρες της ευρωζώνης δίνουν το πράσινο φως για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», υπενθυμίζει ότι ο Ολλανδός υπουργός είχε αναβάλει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικο χρέος ύστερα από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνηση να προβεί σε παροχές υπέρ κοινωνικών ομάδων. Επισημαίνεται τέλος πως η Αθήνα χρειάστηκε μερικές εβδομάδες για να πείσει τους δανειστές ότι η Ελλάδα «παραμένει πιστή» στις δεσμεύσεις της για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και τήρηση του προγράμματος.