25 Ιαν 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του προεδρου της ΔΑΚΕ εναντιον στελεχους του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ οτι παει να την διασπασει....

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ.' ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ'
Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και το Συνδικαλιστικό Κίνημα, όπου στο πλαίσιο της β' Αξιολόγησης, Κυβέρνηση και Δανειστές
τοποθετούν ξανά στην "κλίνη του Προκρούστη" θεμελιώδη ζητήματα εργατικού δικαίου και συνδικαλιστικής δράσης, ο συνάδελφος Λάμπρου Βασίλης επέλεξε να "ξεδιπλώσει" το σχέδιο της άτακτης φυγής του…
Αυτή την περίοδο, λοιπόν, θεώρησε ότι το συνδικαλιστικό του "καθήκον" εξαντλείται σε μια κακογραμμένη επιστολή-μνημείο εσωστρέφειας με άναρθρες κραυγές, εώλους ισχυρισμούς και αποκρουστικούς χαρακτηρισμούς.
Για τέταρτη φορά, μάλιστα, τα τελευταία έξι χρόνια ζήτησε την παραίτηση μου από την θέση του Προέδρου της ΔΑΚΕ Ι.Τ. υποστηρίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσει από την Παράταξη. Το αίτημά του τέθηκε αμέσως στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΑΚΕ Ι.Τ. και απορρίφτηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, όπως και τις προηγούμενες φορές...
Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί πως παρά τις όποιες διαφωνίες του τελικά στοιχιζόταν πίσω από την ηγετική ομάδα της ΔΑΚΕ Ι.Τ., η οποία –ενώ την κατήγγελλε– του παρείχε στήριξη για να εκλεγεί 2 διαδοχικές φορές στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ υπηρετώντας στο ακέραιο την αρχή "Μπορούμε να συνυπάρχουμε γιατί μπορούμε να διαφωνούμε", τη φράση, δηλαδή, του αδικοχαμένου πραγματικού Δημοκράτη Παύλου Μπακογιάννη που αποτελεί, εδώ και έξι χρόνια βασική πτυχή της φιλοσοφίας και της λειτουργίας της ΔΑΚΕ Ι.Τ.!!!
Όσοι δεν μπορούν να την υπηρετήσουν και έχουν μάθει στη λογική του "ενός ανδρός αρχή" ή επιζητούν δεκανίκια για να στηριχθούν είναι δικαίωμα τους να αποχωρούν... με την ευχή να μην το μετανιώσουν όταν θα είναι πολύ αργά.
Κατά αυτόν τον τρόπο, τα γραφόμενά του συναδέλφου δεν προκαλούν καμία έκπληξη αλλά μάλλον θυμηδία. Δε συνοδεύονται, άλλωστε, από κάποια πρόταση, θέση ή έστω τεκμηρίωση της όποιας διαφωνίας του (Εξάλλου ποτέ δεν είχε καταθέσει ή εκφράσει ολοκληρωμένη πρόταση, αρκούνταν στην κακοπροαίρετη κριτική). Είναι λυπηρό, βέβαια, να χωρούν τόσα πολλά ψέματα σε μια σελίδα χαρτιού.
Μετά από τη δημοσιοποίηση της επιστολής του, πρέπει άμεσα να αποσαφηνίσει και τί ακριβώς εννοεί με τον όρο "αποχώρηση" καθώς αν αποχωρήσει από τη ΔΑΚΕ Ι.Τ. οφείλει να παραιτηθεί από τη θέση του μέλους Διοίκησης της ΓΣΕΕ, στην οποία εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο της Παράταξης.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουν να αντιληφθούν ότι η ΔΑΚΕ Ι.Τ. έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, όσο λυσσαλέα και αν την πολεμούν. Οφείλουν ακόμη να αντιληφθούν ότι η ΔΑΚΕ Ι.Τ. δεν εκβιάζεται, δεν χειραγωγείται, δεν συμβιβάζεται!!!

Οι ΔΑΚΙΤΕΣ, στο σύνολό τους, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, δίνουμε καθημερινά μάχες σε όλους τους χώρους δουλειάς για να διαφυλάξουμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας, την κοινωνική συνοχή, την εργασιακή δικαιοσύνη και την προοπτική της κοινής προκοπής. Οι αρχές, οι θέσεις και οι αξίες μας επικρατούν, οι δράσεις και η στάση μας επικροτούνται!!!
Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους απόμαχους της ζωής, στη δημιουργική Ελλάδα που παράγει και κυρίως στις νέες γενιές που δυστυχώς βλέπουν τη μετανάστευση ως μονόδρομο επιβίωσης.
Αυτός είναι ο "οδικός χάρτης" της ΔΑΚΕ Ι.Τ., της Παράταξης που με μαζικότητα, συνέχεια, συνέπεια λόγων και έργων και πρωτοφανή συσπείρωση κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών.
Αγωνιζόμαστε για το παρόν και το μέλλον, για ένα καλύτερο αύριο, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια καλύτερη Ελλάδα. Γιατί υπάρχει καλύτερη Ελλάδα και τη θέλουμε!!!
Υ.Γ. "Δεν ξέρω αν ποτέ θα μάθω να πετάω, αλλά ξέρω ότι ποτέ δεν θα μάθω να σέρνομαι".

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΗΣΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΑΚΕ Ι.Τ.