20 Ιαν 2017

Ο Λάκης Γαβαλάς θα κόψει την πίτα του Ινστιτούτου των Φιλελευθέρων της Γερμανίας

Ένα πρόσωπο-έκπληξη θα έχει κεντρικό ρόλο στην κοπή της πίτας του Ινστιτούτου Friedrich Naumann!
Στην εκδήλωση που γίνεται για την νέα χρονιά, το ίδρυμα των Φιλελευθέρων επέλεξε ένα πρόσωπο που έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ κάθε του εμφάνιση είναι και μία είδηση από μόνη της

Ο Λάκης Γαβαλάς θα εκφωνήσει ομιλία στο ινστιτούτο των Φιλελευθέρων της Γερμανίας αποκαλύπτοντας στοιχεία της καριέρας του, της πορείας του και φυσικά θα απευθύνει τα μηνύματά του προς την νέα γενιά...
Στο δελτίο τύπου του Ινστιτούτο Friedrich Naumann σχολιάζεται πως «ο προσκεκλημένος ομιλητής για το 2017 έχει περάσει από τα ύψη και τα βάθη της ζωής. Έχει αντιμετωπιστεί ως ένα αμφιλεγόμενο δημόσιο πρόσωπο, ένας- «παράγων προκλήσεων» -καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του».
«Προφανώς δεν είναι ούτε άγιος ούτε παρίας», σχολιάζει σε μιά ομιλία που αναμένεται με ενδιαφέρον. 
Η ανακοίνωση του FNF έχει ως εξής:
«Η ελεύθερη έκφραση είναι εκ των ων ουκ άνευ της Τέχνης γι’ αυτό κάθε καλλιτέχνης πρέπει να είναι ελεύθερος να εκθέσει τις ιδέες του χωρίς περιορισμούς ή εμπόδια. Σε μια ταραχώδη εποχή όπως αυτή, η συμβολή των καλλιτεχνών είναι απαραίτητη διότι μπορεί να ρίχνει φως στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα από μια άλλη οπτική.
Ο προσκεκλημένος ομιλητής για το 2017 έχει περάσει από τα ύψη και τα βάθη της ζωής. Έχει αντιμετωπιστεί ως ένα αμφιλεγόμενο δημόσιο πρόσωπο, ένας- «παράγων προκλήσεων» -καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Ο Λάκης Γαβαλάς έχει διευρύνει τα όρια, έχει αμφισβητηήσει τις κυρίαρχες δομές κι έχει αψηφίσει τις κοινωνικές συμβάσεις. Έτσι, στρέφει σταθερά το κάτοπτρο στην ελληνική κοινωνία. Προφανώς δεν είναι ούτε άγιος ούτε παρίας. Η ιστορία του είναι ανάλογο των καταστάσεων που πρέπει να βελτιωθούν στη χώρα και ο τύπος του ανθρώπου που δεν τα παρατά ποτέ.
Το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία εισέρχεται στον πέμπτο διαδοχικό χρόνο εργασίας στην Ελλάδα. Όπως κάθε Ιανουάριο ερχόμαστε μαζί να συζητήσουμε για την ελευθερία και να γιορτάσουμε το νέο έτος με τον παραδοσιακό ελληνικό έθιμο της κοπής της βασιλόπιτας»!
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου στις 20:00 στο Musique Café, στο Παγκράτι.
http://www.koolnews.gr/