5.1.17

ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΝΔ: Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΧΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Στο αντάρτικο κατά του Μητσοτάκη βγαίνει πάλι ο Σαμαράς αμφισβητώντας (κατά την προσφιλή του συνήθεια) τις οικονομικές προτάσεις του προέδρου της ΝΔ , τις θέσεις που παίρνει ενίοτε στη Βουλή και τις επιλογές των συνεργατών στο άμεσο επιτελείο του και στον κομματικό μηχανισμό.


Από χθες το blog antinews, το επικοινωνιακό λύμα του Σαμαρά, σε κεντρικό του άρθρο υπό τον τίτλο : «Γιατί ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Τσίπρα» αμφισβητεί ευθέως (για μία ακόμη φορά) τις ικανότητες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι χρησιμοποιεί στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά (Βορίδη, Γεωργιάδη, Σταϊκούρα, Βρούτση κτλ) αποδεικνύοντας ότι δεν διαθέτει … πάγκο όπως αρχικώς υποστήριζε.
« Δεν είδαμε» γράφει το antinews « την ανανέωση που επικαλούνταν ο Μητσοτάκης, ούτε βεβαίως έχουμε δει και το πρόγραμμα της ΝΔ. Κυρίως το οικονομικό, πέραν κάποιων υποσχέσεων για μείωση του ΕΝΦΙΑ ή της φορολογίας, δεν έχουμε δει ποσοτικοποιημένες προτάσεις ή σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο την πρόταση της ΝΔ για αλλαγή του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας».
Επίσης: « Ένας χρόνος έχει περάσει, κάποιοι δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να στηρίξουν τον Κυριάκο, κάποιοι άλλοι κρύφτηκαν και ορισμένοι παίζουν παρασκηνιακά παιχνίδια θέλοντας ακόμη και πίσω από τις κουρτίνες να ελέγξουν το κόμμα. Υπάρχουν και μερικοί που ακόμη και τώρα που η ΝΔ δεν είναι στην εξουσία, αυτοί προβάρουν κοστούμια αρχηγού περιμένοντας πότε θα πέσει ο Μητσοτάκης. Ό,τι έκαναν δηλαδή και με τον Σαμαρά γι’ αυτό και η ΝΔ έχει πατώσει σε ποσοστά και αξιοπιστία».
Όλως τυχαίως τα ίδια λέει και ο Σαμαράς στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του με καμιά 20αριά βουλευτές που περνούν καθημερινά είτε από το γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής είτε από το γραφείο του στη Δημοκρίτου.
Προφανώς οι αναλύσεις περιττεύουν για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του και τις συνεχείς επαφές του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιάννη Στουρνάρα και απευθείας με τον Κώστα Σημίτη.

Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι η ρήξη επήλθε οριστικά στην ψηφοφορία, παραμονές των Χριστουγέννων, για την καταβολή του «μποναμά» στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Τόσο ο Σαμαράς όσο και ο Καραμανλής είχαν διαφωνήσει ευθέως (σ.σ λέγεται ότι υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μητσοτάκη) για το «ΟΧΙ» της ΝΔ στην εξαγγελία Τσίπρα γι΄ αυτό απείχαν από την ψηφοφορία. «Πρέπει να ψηφίσουμε ΝΑΙ. Όταν έδωσα εγώ το επίδομα αλληλεγγύης το ‘14 ο Τσίπρας το είχε καταψηφίσει αλλά κανείς δεν το θυμήθηκε στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές αργότερα. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε απέναντι στον κόσμο» φέρεται να του είπε σε έντονο ύφος.
κεντροδεξιος