9.1.17

ΤΟ ΑΛΑΛΟΥΜ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ: Τροπολογία κατατίθεται την Πέμπτη στη Βουλή

pothen esxes
Εμμεση παραδοχή της κυβέρνησης για το πολύπλοκο της συμπλήρωσης του πόθεν έσχες αλλά και για την ασφάλεια των υπόχρεων, είναι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών ..
να δώσει νέα παράταση τουλάχιστο δύο μηνών μέχρι τις 15 Μαρτίου για την κατάθεσή του.
Να σημειωθεί ότι οι χιλιάδες υπόχρεοι αστυνομικοί, δικαστικοί, δημοτικοί άρχοντες, ανώτατοι δημόσιοι υπάλληληλοι αλλά και δημοσιογράφοι, ταλαιπωρουνται το τελευταίο διάστημα μέσω τραπεζών  και λογιστών προκειμένου να εξασφαλίσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην αρμόδια αρχή. Καθώς το κράτος ζητά να μάθει αναλυτικά για τα ακίνητα αριθμούς συμβολαίων, ονόματα συμβολαιογράφων κ.λ.π. ενώ για τις τραπεζικέςκαταθέσεις πρέπει κανείς να υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια από ποιες πηγές προήλθαν τα υπόλοιπα των χρημάτων του. Ηδη, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει την αναστολή και κατάργησή του, όλες οι δικαστικές ενώσεις, αλλά και η ένωση των τηλεοπτικών σταθμών.
Ετσι, σε παράταση της υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης θα προχωρήσει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβερνηση με τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη από τα συναρμόδια υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βουτσης ενημέρωσε τα μέλη της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής που συνεδριάζει αυτη την ωρα πως μετα απο προσφυγή των δικαστών και αιτήματα αλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών το υπουργείο Δικαιοσύνης θα παρατείνει την διαδικασία κατά δύο μήνες.
Με τα σημερινά σχύοντα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες λήγει στις 15 Ιανουαρίου του 2017. Με την ψήφιση της τροπολογίας, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.pothen.gr αναμένεται να παραταθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Η παράταση δίδεται μετά τις προσφυγές των 5 δικαστικών Ενώσεων  αλλά  και αιτήματα άλλων υπόχρεων όπως οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών, που θεωρούν αντισυνταγματικό τον τρόπο υποβολής,. Η παράταση θα δοθεί μέχρι  να εκδοθεί απόφαση από την Ολομέλεια του  Συμβουλίου της Επικρατείας επί της αίτησης ακύρωσης των πέντε δικαστικών Ενώσεων.
Η προσφυγή των δικαστών θα συζητηθεί στις 13 Ιανουαρίου και η απόφαση αναμένεται μέσα στο επόμενο   διμήνου, ενώ αν καθυστερήσει αναμένεται να δοθεί κι άλλη παραταση.
Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη αναστείλει την υποχρέωση των δικαστών να υποβάλλουν το ποθεν εσχες. Η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων έληγε  την Κυριακή  15 Ιανουαρίου.
http://www.crashonline.gr/