10 Ιαν 2017

Το παρακράτος Τσίπρα-Καμμένου συνέλαβε τον Παναγιώτη Τζένο

Σκηνές που θυμίζουν την περίοδο της 7ετίας των Συνταγματαρχών εκτυλίχθηκαν πριν από λίγο στα γραφεία της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα
συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.
Μέσα και έξω από τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονταν περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί σαν να επρόκειτο για σύλληψη κάποιου επικίνδυνου προσώπου. Μάλιστα πρόκειται για άντρες από το Τμήμα Εκβιαστών, οι οποίοι δεν έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, αφού η μήνυση έγινε για συκοφαντική δυσφήμιση, κάτι που αποτελεί πρωτοφανή παρακρατική λογική.
Ο Παναγιώτης Τζένος οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.
Η σύλληψη διευθυντή εφημερίδας την ώρα της εργασίας του και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου θεωρείται πρωτοφανές γεγονός σε δημοκρατικό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των κυβερνώντων οι οποίοι προφανώς δεν ανέχονται αποκαλυπτικές φωνές και επιθυμούν μόνο έναν κατευθυνόμενο Τύπο ο οποίος θα τους κάνει τα χατίρια.
Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα από το καθεστώς Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία όπου κάθε αντίθετη φωνή "στραγγαλίζεται" και οι δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια.
Περισσότερα σε λίγο... 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/to-parakratos-tsipra-kammenou-sinelave-ton-panagioti-tzeno