31 Ιαν 2017

Δημοσκόπηση - τυφώνας για τα κόμματα - Κόλαφος για το κυβερνητικό έργο..Οι μισοι ΕΛΛΗΝΕΣ τους θεωρουν ακαταλληλους για πρωθυπουργους!!!

Νέα δημοσκόπηση δίνει  προβάδισμα στην ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,2%.
Ενδιαφέροντα είναι όμως τα στοιχεία για το τι πιστεύουν οι πολίτες για το κυβερνητικό έργο. Από τη δημοσκόπηση πάντως
προκύπτει μεγάλη απαισιοδοξία των Ελλήνων, καθώς και συνολικά αρνητική εκτίμηση από τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 81% αξιολογούν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης. Το 60% θεωρεί απρόβλεπτες τις εξελίξεις στη χώρα για το 2017, έναντι 38% που τις θεωρεί προβλεπτές. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα τα πάει χειρότερα το 2017
Στις πολιτικές που έχει εφαρμόσει η κυβέρνησης, τις πιο θετικές αντιδράσεις συγκεντρώνουν η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων με 67% και το σύμφωνο συμβίωσης στα ομοφυλα ζευγάρια με 52%. Στον αντίποδα ωστόσο, η διαχείρισης του προσφυγικού συγκεντρώνει 68% αρνητικές γνώμες, όσο και οι σχέσεις της κυβέρνησης με ΜΜΕ και Τύπο.
Δημοσκόπηση - τυφώνας για τα κόμματα - Κόλαφος για το κυβερνητικό έργο
Αναφορικά με την αξιολόγηση των καθοριστικών αποφάσεων της κυβέρνησης, το 67% αξιολογεί αρνητικά το δημοψήφισμα και την επιλογή στήριξης του «Οχι», το 68% επίσης αρνητικά τα αποτελέσματα της 17ωρης διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους μετά το δημοψήφισμα, ενώ 79% εκφράζεται και πάλί αρνητικά για τις διαρκείς διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, που δεν καρποφορούν ποτέ.
Αναφορικά με την εκλογή Τραμπ τέλος, το 50% θεωρεί ότι θα υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τον κόσμο. Το αντίστοιχο ποσοστό ωστόσο εκείνουν που υποστηρίζουν ότι θα υπάρχουν αρνητικές συνέπειες για την Ελλάδα είναι μικρότερο, στο 33%, αν και υπερισχύει σημαντικά και πάλι όσω αναμένουν κάτι θετικό για τη χώρα από το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Δημοσκόπηση - τυφώνας για τα κόμματα - Κόλαφος για το κυβερνητικό έργο
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η ΝΔ έχει σαφές προβάδισμα 25,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 15,6%. 
Αναλυτικότερα:
Πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 25,8
ΣΥΡΙΖΑ 15,6
5,6 ΧΑ
4,9 ΔΗΣΥ
5% ΚΚΕ
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός
Δημοσκόπηση - τυφώνας για τα κόμματα - Κόλαφος για το κυβερνητικό έργο
Προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 21% των αυθόρμητων απαντήσεων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 12%. Ενα ποσοστό 46% εκτιμά ότι κανένας από τους δύο δεν είναι καλύτερος.
Απολογισμός κυβερνητικών πεπραγμένων
Μάλλον αρνητικός εκτιμά ότι είναι ο απολογισμός της κυβέρνησης ένα ποσοστό της τάξης του 81% ενώ μάλλον θετικός κρίνει ότι είναι το 17%
Στο ερώτημα πώς κρίνουν οι πολίτες το δημοψήφισμα και την επιλογή στήριξης του «όχι» από την κυβέρνηση, το 67% απαντά ότι το κρίνει αρνητικά και 28% θετικά.
Δημοσκόπηση - τυφώνας για τα κόμματα - Κόλαφος για το κυβερνητικό έργο
Για την περίφημη «17ωρη διαπραγμάτευση» του Πρωθυπουργού μετά το δημοψήφισμα, το 68% την κρίνει αρνητικά και μόλις το 24% θετικά
Οσο για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές 8 στους 10 (79%) τις αποτιμούν αρνητικά και μόλις 16% θετικά.
Οι εξελίξεις στην Ελλάδα το 2017
Εξι στους 10 (60%) φοβούνται ότι οι εξελίξεις στην Ελλάδα το 2017 θα είναι «μάλλον απρόβλεπτες» και το 38% κρίνει ότι θα είναι προβλέψιμες.
Επιπτώσεις από την εκλογή Τραμπ
Για την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ το 33% εκτιμούν ότι θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, το 39% εκτιμούν ότι θα είναι ουδέτερες και 19% θετικές.
Κυβερνητική προοπτική
Το 67% εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πάει χειρότερα, 19% πως θα πάει όπως μέχρι τώρα και μόλις 12% πιστεύει ότι θα τα πάει καλύτερα

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ