7 Ιαν 2017

Διώκουν δημοτική σύμβουλο που απουσίαζε, επειδή έκανε χημειοθεραπείες

Μικροπολιτική του χειρίστου είδους είπαν να κάνουν στον δήμο Αλίμου, όπου η δημοτική παράταξη που ηγείται αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος επικεφαλής άλλης δημοτικής παράταξης, καθώς η τελευταία απουσίαζε από τις συνεδριάσεις επειδή…
έχει «χτυπηθεί» από τον καρκίνο και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες.
Το ανήκουστο αυτό περιστατικό έγινε από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλίμου, Μ. Γαρυφαλάκη, ο οποίος απέστειλε στις 29/8/2016 έγγραφο προς την ασκούσα καθήκοντα Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με το οποίο ζητά να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις εις βάρος της δημοτικής συμβούλου Ελένης Μπελιά, επειδή απουσίαζε από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, “πιθανόν για λόγους υγείας”, όταν ήταν γνωστό ότι κατά την περίοδο εκείνη η κ. Μπελιά υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και εν συνεχεία σε χημειοθεραπείες.
Ο κ. Γαρυφαλάκης αναφέρει επίσης ότι “δεν διαθέτει καμία πληροφόρηση από την ενδιαφερόμενη” και αρκείται στις “ανεπίσημες πληροφορίες τρίτων”.
Απαντώντας σε αυτή την εξαιρετικά φθηνή κίνηση μικροπολιτικής του δήμου, η παράταξη της οποία επικεφαλής είναι η κα Μπελιά, το «Άνω Κάτω Καλαμάκι» εξέδωσε ανακοίνωση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Γαρυφαλάκης κάνει ότι δεν γνώριζε ο ίδιος, ως δημοτικός σύμβουλος εκείνη την περίοδο, για ποιον λόγο απουσίαζε η κ. Μπελιά.
Τον ενημερώνουμε τώρα “επισήμως” ότι η κ. Μπελιά έπασχε από καρκίνο και υπεβλήθη πρώτα σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια σε χημειοθεραπείες. Θα μπορούσε, βεβαίως, πολύ απλά, να ζητήσει από την κ. Μπελιά να δικαιολογήσει “επίσημα” τις απουσίες της».
Στη συνέχεια αναφέρει: Κάνει ότι ξεχνά ο κ. Γαρυφαλάκης ότι η κ. Μπελιά επέστρεψε στα καθήκοντά της τον Ιανουάριο του 2016. Τότε, το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου -του δημάρχου συμπεριλαμβανομένου- παρόντων των εκπροσώπων των συλλόγων της πόλης μας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ευχήθηκε “περαστικά” στην κ. Μπελιά.
Ούτε και τότε κατάλαβε ο κ. Γαρυφαλάκης ότι υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος που η επικεφαλής του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι απουσίαζε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;
http://www.altsantiri.gr/