2 Ιαν 2017

Ο ρόλος της μυστηριώδους θυρίδας με χρυσό και κειμήλια στην Ελλάδα στη δολοφονία του Κ.Αμοιρίδη

Ολόενα και περισσότερες ανατριχιαστκές λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη, στην Βραζιλία. Η υπόθεση μπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς γίνεται λόγος για μια μυστηριώδη θυρίδα που είχε στην...
κατοχή του στην Αθήνα, αλλά και τους εκβιασμούς που δεχόταν από την ίδια του τη γυναίκα.
Ιδιαίτερη εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί το γεγονός ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης ουδέποτε είχε αναφέρει στην μητέρα του, που ζει στην βόρεια Ελλάδα, ότι είχε αποκτήσει μια κόρη με την Φρανσουάζ, γιατί πιθανότατα γνώριζε ότι δεν είναι το βιολογικό του παιδί. Το τραγικότερο, όμως, απ' όλα είναι ότι η 95χρονη μητέρα δεν γνωρίζει το τί έχει συμβεί στον γιο της, αν και ανησυχεί καθώς συνήθιζαν να μιλούν κάθε 2-3 μέρες στο τηλέφωνο.
Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές του τηλεοπτικού δικτύου Globo, ο 29χρονος Σέρτζιο Μορέιρα εραστής της Φρανσουάζ και δολοφόνος του Έλληνα πρέσβη  οδηγούσε το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης  επί 24 ώρες και διανύοντας 300 χιλιόμετρα  προκειμένου να βρει το κατάλληλο μέρος για να ξεφορτωθεί τη σορό του Αμοιρίδη.
Τελικά, αποφάσισε να επιστρέψει στη Νόβα Ιγουάτσου και να κάψει το όχημα μαζί με τη σορό του πρέσβη κάτω από μια γέφυρα.
Η χήρα του πρέσβη αρνείται κάθε συμμετοχή στη δολοφονία, παρ' όλα αυτά οι αστυνομικές Αρχές της Βρζιλίας εκτιμούν  ακριβώς το αντίθετο.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αστυνομικός Evaristo Magalhães  «μου μοιάζει για ένα άτομο που γνώριζε τι έκανε, ήταν σίγουρη ότι αστυνομία δεν θα εξιχνιάσει το έγκλημα»
Ο άνθρωπος, μάλιστα, που αποκάλυψε την αλήθεια στις Αρχές για το σατανικό ζευγάρι δεν είναι τελικά ξάδερφος του αστυνομικού αλλά ανιψιός.
Ήταν εκείνος που αμέσως μετά την είδηση της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη αποκάλυψε όλη την αλήθεια για την τραγική κατάληξη του Κυριάκου Αμοιρίδη. Μάλιστα όπως είπε στην κατάθεσή του η 40χρονη απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλήσει.

Η μυστηριώδης θυρίδα
Όπως αποκάλυψε στενός φίλος του Κυριάκου Αμοιρίδη, ο δολοφονημένος πρέσβης έχει στην Ελλάδα τραπεζική θυρίδα στην οποία διατηρούσε ως κόρην οφθαλμού συμβόλαια και κάποιες οικονομίες του.
Ένα πλήθος από ερωτηματικά εγείρονται γύρω από την ύπαρξη της θυρίδας αυτής. Γνώριζε η Φρανσουάζ Αμοιρίδη την ύπαρξη της θυρίδας; Και αν ναι, ήταν πληρεξούσια; Και ήταν εκείνη πληρεξούσια ή κάποιος άλλος; Και αυτός ο άλλος επισκέφθηκε την θυρίδα πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του πρέσβη;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι αστυνομικές Αρχές στην Αθήνα καλούνται να βρουν σε ποιά τράπεζα είχε φυλαγμένα ο πρέσβης κειμήλια αλλά και χρυσό.
Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη είχε κάνει μαρτύριο τη ζωή του Έλληνα πρέσβη, εκβιάζοντας τον ότι αν δεν της έδινε χρήματα θα τον έκανε ρεζίλι και θα αποκτούσε παιδί με τον Βραζιλιάνο εραστή της.
 
 
-Της Χριστίνας Φλάσκου