26 Ιαν 2017

Να τα βλέπουν οι δικοί μας – Με χρήματα από το Μεξικό αρχίζει το χτίσιμο του τείχους στα σύνορα με τις ΗΠΑ!

Ο Τραμπ πάντως τηρεί τις υποσχέσεις του – Ξεκινά η ανέγερσή του στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με τη γειτονική τους χώρα και επιμένει ότι το κόστος θα το καλύψει εξ ολοκλήρου το Μεξικό…

trampΚαμία σχέση με τους Έλληνες πολιτικούς που υπόσχονται τα πάντα προεκλογικά και μετεκλογικά γίνονται ρεντίκολο της κοινωνίας και των ΜΜΕ. Εόιτε συμφωνεί κάποιος με τον Τραμπ είτε όχι, τηρεί τις προεκλογικές υποσχέσεις του και φαίνεται αυτό!  Ο Τραμπ, μιλώντας στο ABC στην πρώτη του συνέντευξη μετά από την ορκωμοσία, επανέλαβε ότι το Μεξικό θα αποπληρώσει στο 100% το κόστος κατασκευής, που αρχικά θα καλυφθεί από τις ΗΠΑ. «Θα μας επιστρέψουν αργότερα τα χρήματα, μέσω όποιας συναλλαγής κάνουμε με το Μεξικό. Σας λέω, θα υπάρξει πληρωμή. Αυτό που θα κάνω θα είναι καλό για τις ΗΠΑ και για το Μεξικό. Θέλουμε να έχουμε ένα πολύ σταθερό Μεξικό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος. Οταν ρωτήθηκε πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή, απάντησε ότι αυτό θα συμβεί μέσα σε μερικούς μήνες. «Οσο ταχύτερα μπορούμε. Θα έλεγα σε μήνες. Σίγουρα σχεδιάζουμε να ξεκινήσουμε αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αναμένεται επίσης να προβεί τις επόμενες μέρες σε βήματα για τον περιορισμό της παράνομης μετανάστευσης με την υπογραφή εκτελεστικών διαταγμάτων για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία, το Σουδάν, η Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, η Λιβύη και η Υεμένη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό δίκτυο ABC, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σήμερα, ο Τραμπ δήλωσε πως αναμένει η ανέγερση του τείχους στα σύνορα της χώρας με το Μεξικό να ξεκινήσει εντός μηνών με τον σχεδιασμό να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως το Μεξικό θα καλύψει το «100%» των εξόδων κατασκευής του τείχους.
Στα μέτρα που υπογράφηκαν προβλέπεται μεταξύ άλλων η πρόσληψη 5.000 επιπλέον στελεχών στην Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων τα καθήκοντα των οποίων ήταν να συλλαμβάνουν όσους επιχειρούσαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορα καθώς και ο τριπλασιασμός του αριθμού των στελεχών της Υπηρεσίας Τελωνείων και Μετανάστευσης που χρησιμοποιούνταν για την σύλληψη και την απέλαση μεταναστών που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, τόνισαν πηγές στο Κογκρέσο, με γνώση του σχεδίου.
«Η κατασκευή αυτού του τείχους ήταν κάτι περισσότερο από μια προεκλογική υπόσχεση. Είναι ένα πρώτο βήμα μιας κοινής λογικής για να διασφαλίσουμε στ’ αλήθεια τα διάτρητα σύνορα μας» τόνισε αργά σήμερα ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σον Σπάισερ. «Αυτό θα περιορίσει την ροή ναρκωτικών, εγκλήματος και παράνομων μεταναστών εντός της επικράτειας των ΗΠΑ», σημείωσε.

Σ.Σ. Fimotro : ένα πολύ καλό μάθημα για να βλέπουν οι δικοί μας που προεκλογικά υπόσχονται τα πάντα και δεν υλοποιούν τίποτα στην πορεία. Κυρίως όμως να βλέπουν πως συμπεριφέρονται οι σύγχρονοι ηγέτες που θέλουν να προστατεύουν τη χώρα τους…
φιμωτρο