27 Ιαν 2017

Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν οι Θωμάς Μητρόπουλος και Κωνσταντίνος Ριαβόγλου.....τριχες!!!

Κόλαφος η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους Θωμά Μητρόπουλος και Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, καθώς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους καταδίκασε σήμερα 27/1 σε ποινές φυλάκισης 2 και 4 ετών
αντίστοιχα, για δωροδοκία στο πλαίσιο του σκανδάλου «Koriopolis». Αθωώθηκαν οι Αμανατίδης και Κωτούλας.
Έγιναν γνωστές οι πρώτες τελεσίδικες αποφάσεις, που αφορούν στο σκάνδαλο «Koriopolis». Ο πρώην ιδιοκτήτης του Αγροτικού Αστέρα Κωνσταντίνος Ραβόγλου καταδικάστηκε σε 4 έτη φυλάκισης για το αδίκημα της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στα παιχνίδια Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 (28/10/2009), Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 (13/3/2009) και Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009). Επιπλέον, του επέβαλε χρηματική ποινή 35 χιλιάδων ευρώ. Η ποινή του είναι με αναστολή, υπό τον όρο της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και υπό την επιμέλεια και επιτήρηση επιμελητή κοινωνικής αρωγής.
Ο Θωμάς Μητρόπουλος, πρώην ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού, καταδικάστηκε σε 2 έτη φυλάκισης, για το αδίκημα της δωροδοκίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009). Επίσης, του επεβλήθη χρηματική ποινή 30.000 ευρώ. Η ποινή φυλάκισής του Θωμά Μητρόπουλου είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.
Η απόφαση για την καταδίκη των δύο πάρθηκε με πλειοψηφία 4 αντί 1 από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το Δικαστήριο έκρινε αθώους τους Περικλή Αμανατίδη (προπονητής) και Θωμά Κωτούλα (πρώην ιδιοκτήτη της Αναγέννησης Καρδίτσας).
http://www.sentragoal.gr/