19 Ιαν 2017

Βόμβα Τόμσεν για ανεργία...


Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά... 21 χρόνια θα πάρει στην Ελλάδα, προκειμένου να μειώσει την ανεργία σε επίπεδα προ κρίσης. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε σε...
ομιλία του στην Ουάσινγκτον, ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν.



Έδωσε έτσι μία «πρόγευση» για το τι... περιμένει την Ελλάδα, όταν το Ταμείο δώσει στη δημοσιότητα τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις του για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για βιωσιμότητα του χρέους. Τα δύο ξεχωριστά κείμενα αναμένεται να συζητηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής» στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου, ο κ. Τόμσεν, μιλώντας κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, ανέφερε πως, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα Eurogroup, διαπιστώνει πως η ζώνη του ευρώ έχει καταγράψει πρόοδο, τόσο στην αρχιτεκτονική της όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

Εντούτοις, εξέφρασε την εκτίμηση πως η ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική, αναπτυξιακό σχέδιο, όπως αυτό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τραπεζική ένωση και -κυρίως- διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, ο Πολ Τόμσεν σημείωσε πως «μελλοντικά θα πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος να δίνονται κίνητρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη»...