29 Ιαν 2017

Πως ο κομμουνιστης αλλοτριωνει την φυσιογνωμια της Ν.Δ...Η Κεντροδεξιά “Ελιά”, δια χειρός Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο ρολος του Τάκη Θεοδωρικάκου στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ο… πιο κεντρικός που θα μπορούσε να διεκδικήσει για τον εαυτό του ένας στενός συνεργάτης πολιτικού. Πόσο μάλλον ενός “εν αναμονή πρωθυπουργού”, όπως προβάλει με βάση τα τρέχοντα δεδομένα,
ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο γνωστός δημοσκόπος και πολιτικός αναλυτής, με μακρά διαδρομή σχεδόν στο σύνολο του πολιτικού φάσματος, καθώς οι απαρχές των πολιτικών ανησυχιών του εντοπίζονται στην Αριστερά, ενώ ο ίδιος κινήθηκε αργότερα και στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, την εποχή που ο Κώστας Σημίτης επιχείρησε να παρουσιάσει ένα διαφορετικό αφήγημα για το ΠΑΣΟΚ.
Αυτή ακριβώς η διαδρομή σύνθεσης που έχει ακολουθήσει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, λειτουργεί σήμερα ως πλοηγός για τη στρατηγική στόχευση συνολικά της Νέας Δημοκρατίας, και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η στόχευση είναι εμφανής: Μια Κεντροδεξιά “Ελιά”, με κορμό τη Νέα Δημοκρατία, και… κλαδιά διαφορετικά μορφώματα και ιδεολογικές αποχρώσεις, που ενδεχομένως φτάνουν μέχρι τον χώρο που κάλυψε κάποτε το σημιτικό ΠΑΣΟΚ, τουλάχιστον στην πρώτη τετραετία της περιόδου 1996-2000.
Το σχετικό εγχείρημα συγκίνησε προ ετών τον χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά… έπεσε στα βράχια. Ενδεχομένως στην περίπτωση της Κεντροδεξιάς να έχει καλύτερα αποτελέσματα, λόγω της παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να εκφράσει ένα ευρύ φάσμα πολιτικών αφηγημάτων, πέραν του χώρου της παραδοσιακής βάσης της Κεντροδεξιάς.
υστερογραφα