16 Ιαν 2017

Μαζικές εκκαθαρίσεις στην CIA ετοιμάζει ο Ντόναλντ Τραμπ: Τους αντιμετωπίζει ως παρακράτος!

Κορυφώνεται η άγρια κόντρα μεταξύ του εκλεγμένου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της CIA μετά τις απειλές του επικεφαλής της υπηρεσίας ότι «Ο Τραμπ θα έχει συνέπειες εάν άρει τις κυρώσεις στη Ρωσία» και στο εξής «θα πρέπει να προσέχει τι λέει και που το λέει».

Άστραψε και βρόντηξε ο Ν.Τραμπ όταν έμαθε τις δηλώσεις αυτές και μέσω του twitter –του αγαπημένου εργαλείου επικοινωνίας- αντεπιτέθηκε.
Με νέα μηνύματα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος και πολιτικός, όχι μόνο ανέφερε εκ νέου για «λάθος» που έκαναν «αυτοί οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών», αλλά έγραψε με κάθε σαφήνεια και κεφαλαία γράμματα, ότι σκοπεύει να τους υποχρεώσει να απολογηθούν, καθώς «όσοι κάνουν λάθη, πρέπει να απολογούνται».
Νωρίτερα ο  διευθυντής της CIA, Τζον Μπρέναν, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα «πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για τα όσα λέει και που τα λέει» .
Παράλληλα, ο ίδιος, τόνισε ότι ο Τραμπ δεν έχει ουσιαστική και πλήρη εκτίμηση για τις δυνατότητες, τις προθέσεις, αλλά και τις ενέργειες της Ρωσίας, σε αρκετές περιοχές του κόσμου.
Ο Μπρέναν, υποστήριξε επίσης, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι ο Τραμπ, αντιλαμβάνεται με ακρίβεια τα στοιχεία που γνωρίζουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου ο εκλεγμένος πρόεδρος να προχωρεί σε τεκμηριωμένες αποφάσεις.
Με άλλα λόγια εάν οι ΗΠΑ (δηλαδή το “βαθύ” κράτος των 17 μυστικών υπηρεσιών) αντιληφθούν ότι ο Τραμπ δεν αντιλαμβάνεται τα στοιχεία που του αποστέλλουν τότε θα υπάρξουν προβλήματα.



Η κόντρα με την CIA και οι «ροζ» ιστορίες
Όταν  Τραμπ αποδοκίμασε δημόσια την έκθεση των μυστικών υπηρεσιών αναφορικά με τις προσπάθειες κυβερνοεπίθεσης της Ρωσίας στο Δημοκρατικό κόμμα όπως και στο σύστημα των αμερικανικών εκλογών η CIA ανταπέδωσε τα πυρά δημοσιοποιώντας έκθεση σύμφωνα με την οποία ο Τραμπ είχε πραγματοποιήσει όργια με εκδιδόμενες γυναίκες στην Μόσχα και ότι όλη η «αμαρτωλή» νύχτα είχε καταγραφεί από τις ρωσικές υπηρεσίες.
Οι περίφημες «αποκαλύψεις» συνεχίζονται με την πρώην Μις Ουγγαρία, Κάτα Σάρκα να ισχυρίζεται  πως ο Ντόναλντ Τραμπ την είχε καλέσει στο ξενοδοχείο του στην Μόσχα το 2013, μετά τα καλλιστεία.
Η 30χρονη καλλονή ανέφερε πως οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο καθιερωμένο πάρτι μετά τα καλλιστεία, όπου και ο Τραμπ αν και παντρεμένος δεν δίστασε να της πιάσει το χέρι και να την καλέσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του.
Αν και η απόπειρα αυτή της CIA να εμπλέξει το όνομα του εκλεγμένου προόδου σε τέτοιες υποθέσεις  είναι λίγο έως πολύ ανόητη εντούτοις πολλοί αναφέρουν πως πρόκειται για μια ευθεία προειδοποίηση στο πρόσωπο του Τραμπ ή να συμβιβαστεί ή θα αντιμετωπίσει π9λλά χειρότερα.
Ίσως είναι ακόμη μια προσπάθεια εκβιασμού του ρίχνοντας στην δημοσιότητα «ροζ» ιστορίες υπενθυμίζοντας με τον τρόπο τους ότι τα πραγματικά «άπλυτα» του Τραμπ τα έχουν καλά αρχειοθετημένα (όποια μπορεί να είναι αυτά) και θα τα αποκαλύψουν εάν δεν «συμμορφωθεί».
Ο Τραμπ γνωρίζει πολύ καλά την ισχύ των μυστικών υπηρεσιών. Είναι ακριβώς η ίδια «ισχύς» που τερμάτισε την προεδρική θητεία του JFK το Νοέμβριο του 1963 με την δολοφονία στο Ντάλας.
-του Πάνου Σπαγόπουλου