10 Ιαν 2017

NΕΚΡΟΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δεν είχε δώσει σημεία ζωής από το πρωί – Τι λένε οι Ρώσικες αρχές


Νεκρός βρέθηκε μέσα σε διαμέρισμα, στην παλιά Ρωσική πρεσβεία Ηρώδου Αττικού 7, ο Ρώσος πρόξενος στην Αθήνα.
Τον Ρώσο πρόξενο Αντρέι Μαλανίν, 55 ετών, αναζήτησαν οι συνεργάτες του που ανησύχησαν
καθώς σήμερα δεν εμφανίστηκε στο γραφείο του. Τον αναζήτησαν στο σπίτι του, όμως όταν χτύπησαν το κουδούνι, δεν πήραν καμιά απάντηση με αποτέλεσμα να ειδοποιήσουν την αστυνομία.
Όταν έσπευσε επι τόπου η Αστυνομία και άνοιξε την πόρτα, είδαν μέσα στο διαμέρισμα τον πρόξενο νεκρό, ενώ τα κλειδιά του σπιτιού ήταν πίσω από την πόρτα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του διπλωμάτη οφείλεται σε παθολογικά αίτια καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός του δεν φέρει ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Η σορός του πρόξενου βρέθηκε στο πάτωμα του υπνοδωματίου σε ύπτια θέση. Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε αναστάτωση,  καθώς όλα τα πράγματα ήταν στη θέση τους.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Realfm 97,8 στη Μόσχα Αχιλλέας Πατσούκας, ο οποίος είχε επικοινωνία με ανώτατο Ρώσο διπλωμάτη, η ρωσική πλευρά είναι βέβαιη ότι δεν υπάρχει κάτι ύποπτο πίσω από τον θάνατο του Ρώσου πρόξενου στην Αθήνα, καθώς και ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Μάλιστα, ο Ρώσος διπλωμάτης ανέφερε ότι ο πρόξενος ήταν νεκρός από την Κυριακή το βράδυ.
Αναμένεται η εξέταση από ιατροδικαστή.
http://www.crashonline.gr/