26 Ιαν 2017

Η ''Μακεδονία'' του Ταγιάνι, η Σιωπή του YEPP και η απουσία του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ


Το θέμα, εν συντομία με μια εικόνα

Ο Αντόνιο Ταγιάνι εξελέγη πρόεδρας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκρινε απαραίτητο να τον συγχαρεί, προσωπικώς και ενθέρμως. ''Έκρινε'' διοτι ο κ.Ταγιάνι έχει πολιτικά τοποθετηθεί σε θέμα της εσωτερικής Εθνικής Ασφάλειας και των εξωτερικών σχέσεων της στα σύνορα της. της Ελλάδας θέμα των Σκοπίων. Και η άποψη του είναι αυτή που βλέπουμε στην εικόνα. Δηλώσεις του αρκετές στον ιστό. 
Αν έπρεπε να κρατηθούν  οι τύποι, ας έστελνε μια τυπική επιστολή η γραμματεία του κόμματος ή να πάσαρε ένα συγχαρητήριο κάποιος ευρωβουλευτής. Ο κ. Μητσοτάκης επομένως επέλεξε να το κάνει ο ίδιος, προσωπικά και θερμά. Άντε τώρα να πας μεθαύριο να κοντράρεις μέσα στο ευρωκοινοβούλιο τα ''μακεδονικά'' του ''καλού φίλου της Ελλάδας και της Νέας Δημοκρατίας'' κ. Ταγιάνι.

Το θέμα ακουμπά στο Στρασβούργο, και αυτό είναι το περίεργο, διότι ο Πρόεδρος της ΝΔ διαθέτει  αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου, ο οποίος έχει θητεία και άμεση επιρροή με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής της ΝΔ κ. Κωναντινος Κυρανάκης είναι πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP).  Στο ΕΛΚ ανηκει ο κ. Ταγιανι.

Το αυτονόητο δεν είναι να μας εξηγήσει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τι γίνεται εκεί πάνω και γιατί δίνει η πιθανή επόμενη κυβέρνηση της χώρας προεδρικές και κομματικές ευχές σε κάποιον που έχει ανοιχτά υιοθετήσει αρνητική για την Ελλάδα στάση σε ένα τόσο καίριο ζήτημα για την Άμυνα και την Ασφάλεια της χώρας?
http://politicologio.blogspot.gr/2017/01/yepp-skopia-tagiani.html