3.2.17

ΝΕΕΣ απειλες των ΤΟΥΡΚΩΝ....θελεουν 130 βραχονησιδες!!!

gildirim
Σε νέα πρόκληση με αφορμή το θέμα των Ιμίων προχώρησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάνοντας λόγο για 130 βραχονησίδες στο Αιγαίο που είναι υπό αμφισβήτηση!

Σχολιάζοντας, δε, τις δηλώσεις Καμμένου, κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα με αυτές του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λέγοντας ότι «δεν έχουν κανένα νόημα για εμάς» προσθέτοντας, όπως μεταδίδει η Χουριέτ, ότι υπάρχουν 130 βραχονησίδες το καθεστώς κυριότητας των οποίων δεν είναι βέβαιο.
Παράλληλα απείλησε εμμέσως την Αθήνα, λέγοντας ότι «εμείς απαντούμε στις προκλητικές κινήσεις που έρχονται από την άλλη πλευρά με χαμόγελο. Δεν θα πρέπει να το ερμηνεύουν λάθος αυτό».
Συνεχίζοντας, έκανε τις απειλές του πιο συγκεκριμένες λέγοντας ότι η Τουρκία «έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια». Επίσης, αναφέρθηκε στα «προβλήματα στο Αιγαίο που δεν είναι καινούργια αλλά έχουν μακρά ιστορία».
Από τη συζήτηση του Τούρκου πρωθυπουργού με δημοσιογράφους δεν θα μπορούσε να απουσιάσουν και οι αναφορές για την υπόθεση των 8 στρατιωτικών που δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία λέγοντας ότι η εξέλιξη αυτή «μας προκαλεί ενόχληση».
«Έχω στείλει επιστολή στον κ. Τσίπρα γι” αυτό. Σε αυτήν εκφράζω εκ νέου την προσδοκία μας για την έκδοση αυτών των ανθρώπων με την επανεξέταση των σχετικών αποφάσεων στο πλαίσιο του νόμου» είπε ο κ. Γιλντιρίμ διευκρινίζοντας ότι έχει στείλει πρόσφατα την επιστολή στον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση.
Κάλεσε, τέλος, την Αθήνα να εκδώσει τους «8» στην Τουρκία «όπως έκαναν οι άλλοι γείτονες».