12 Φεβ 2017

Ο συριακός στρατός μόλις 1,5 χλμ από την Αλ Μπαμπ – Να μην πέσει η πόλη στους Τούρκους

Πολύ κοντά στην απελευθέρωση της κατεχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πόλης Αλ Μπαμπ στη βορειοδυτική Συρία (επαρχία Χαλεπιού) βρίσκονται οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας έχει κάνει σημαντική πρόοδο.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα βρίσκονται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την Αλ Μπαμπ, που είναι το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στην επαρχία του Χαλεπίου.
Ο συριακός στρατός επιτίθεται με την υποστήριξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων και σφυροκοπεί τους τζιχαντιστές από τα νότια.
Να σημειωθεί ότι από τα βόρεια της Αλ Μπαμπ επιτίθεται ο τουρκικός στρατός και τουρκόφιλοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), οι οποίοι έχουν υποστεί ντροπιαστικές ήττες από τους τζιχαντιστές.
Στη Συρία, ο στρατός ελέγχει τα δυτικά της χώρας, Κούρδοι σοσιαλιστές αντάρτες και οι σύμμαχοί τους τα βόρεια ενώ οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέχουν θέσεις στο κέντρο και τα ανατολικά.
Τα τελευταία 24ωρα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στις μάχες στην περίμετρο της Αλ Μπαμπ ανεβάζοντας τις επίσημες απώλειες της τουρκικής πλευράς από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου στους 66 νεκρούς.
Η Τουρκία σχεδιάζει, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ανακατάληψη της Αλ Μπαμ να μετακινήσει τις δυνάμεις της στη Ράκα, σχέδιο που δεν έχει την έγκριση των μεγάλων δυνάμεων και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει πολεμική σύγκρουση μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων της Συρίας.
http://www.tribune.gr