4 Φεβ 2017

Ντροπή! Εκαναν έξωση σε 81χρονη

Συγκίνηση, αλλά και οργή προκάλεσε η περιπέτεια μιας ανήμπορης ηλικιωμένης από το Μεσολόγγι, στην οποία χθες το πρωί δικαστικοί κλητήρες επέδωσαν χαρτί έξωσης!
Στο πλευρό της 81χρονης βρέθηκαν άμεσα γείτονές της, οι οποίοι ζήτησαν την ..
κινητοποίηση των τοπικών Αρχών. Η είδηση έκανε σύντομα τον γύρο της πόλης και τελικά, έπειτα από συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου και της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η γιαγιά μεταφέρθηκε σε ασφαλές περιβάλλον σε δωμάτιο του Σελίβειου Γηροκομείου.
Μετά την ενημέρωση που είχε για το περιστατικό ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού (ΔΗΚΕΚΑΠ) Αναστάσιος Σκαρμούτσος, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι κοινωνικοί λειτουργοί του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η Ανθή Ρίζου και η Δήμητρα Αλεφάντη επισκέφθηκαν την ηλικιωμένη στο σπίτι της για να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσής της και να της παράσχουν κάθε υποστήριξη. Επειτα συνέταξαν μια έκθεση με την οποία ενημέρωναν τις δικαστικές Αρχές.
Η 81χρονη διακομίσθηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να εξεταστεί προληπτικά από τους γιατρούς και να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα υγείας της και αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του Σελίβειου Γηροκομείου, όπου θα περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε περιβάλλον φροντίδας και αγάπης.
Ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος και ο κ. Σκαρμούτσος της ΔΗΚΕΚΑΠ εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους προς την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και προς την προϊσταμένη του Σελίβειου Γηροκομείου Θεοδώρα Κουτσαγγέλη για την άριστη συνεργασία.
δημοκρατια