14 Φεβ 2017

Το ΣΑΜΑΡΙΚΟ antinews μιλαει για αποτυχημενο ταξιδι του ΚΟΥΛΗ στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ!!!Τεραστιο εσωκομμτικο θεμα προκυπτει με τις αστοχες κινησεις του ΚΟΥΛΗ!!!!

Δημοσιονομικό «αέρα» ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την Άγκελα Μέρκελ και από τον Β. Σόιμπλε. Η συνάντηση με τον... capo της ευρωπαϊκής οικονομίας κράτησε 75 λεπτά υπό άκρα
μυστικότητα. Δεν υπήρξαν διαρροές, δεν υπήρξαν καν φωτογραφίες και όσες φορές προσπάθησε κάποιος να προσεγγίσει τους συνήθως ομιλητικούς Έλληνες που συνόδευσαν τον πρόεδρο της ΝΔ δεν τα κατάφεραν.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Βερολίνο, το κλίμα για τη ΝΔ ήταν πολύ βαρύ, όχι γιατί η γερμανική πλευρά δεν εμπιστεύεται το κόμμα ή τον Μητσοτάκη. Ήταν βαρύ και τα ραντεβού στέφθηκαν με... αποτυχία διότι Μέρκελ και ειδικά ο Σόιμπλε δεν μπόρεσαν να δώσουν καμιά υπόσχεση για τον «αέρα» που ζήτησε ο Μητσοτάκης. Και αυτός ο «αέρας» είναι η μείωση των πλεονασμάτων από το 3,5% σε 2% που ζήτησε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ανασάνει η οικονομία και να πάρει μπροστά.
Το βασικό σημείο του κυβερνητικού σχεδίου που κατέθεσε η ΝΔ προκειμένου να βγούμε από τα μνημόνια ήταν αυτό: «Αφήστε τα μεγάλα πλεονάσματα, δώστε μας δημοσιονομικό αέρα να προχωρήσουμε και υποσχόμαστε ότι θα εφαρμόσουμε τα όσα έχει συμφωνήσει η Ελλάδα, χωρίς παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις, όπως κάνει δηλαδή η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ».
Όμως, ο Κυριάκος φαίνεται να έπεσε στον «τοίχο Σόιμπλε» και δυστυχώς η αποστολή του να μη στέφθηκε με επιτυχία, αν και ποτέ δεν μπορεί να πει κανείς ότι απέτυχε αν έκανε μια προσπάθεια για κάτι καλύτερο.
Φαίνεται, λένε οι πληροφορίες, ότι ο αρχηγός της ΝΔ και οι συνεργάτες του οικονομολόγοι δεν κατάφεραν να πείσουν τον Σόιμπλε να χαλαρώσει το αυστηρό και ασφυκτικό πλαίσιο και μάλλον γυρίζουν στην Αθήνα με άδεια βαλίτσα.
Φαίνεται επίσης ότι η Γερμανία έχει αποφασίσει να πορευτεί με τον κύριο «ναι σε όλα», Αλέξη Τσίπρα στον οποίον επίσης έχουν πει «όχι» σε μικρότερα πλεονάσματα. Τώρα που τον βρήκαν να υπογράφει τα πάντα θα τον αφήσουν να χαθεί;
Όσο για το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ που παρουσιάστηκε στον Σόιμπλε, κι αυτό είναι μάλλον στον αέρα αφού βασίζεται στην αποδοχή του αιτήματος για πλεονάσματα 2%. Χωρίς αυτά θα σερνόμαστε αιωνίως και οι Γερμανοί θα γελάνε με το χάλι μας...