10 Φεβ 2017

Και νέο σκάνδαλο Φιγιόν με την ασφαλιστική AXA!

Κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς η σχέση του με την εταιρία τού απέφερε 200.000 ευρώ
Την ώρα που ο Φιγιόν προσπαθεί να περάσει στην αντεπίθεση με ανοιχτή επιστολή στους Γάλλους πολίτες,
όπου παραθέτει τη δική του εκδοχή σχετικά με το Penelopegate, νέο σκάνδαλο χτυπά τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας.
Σ
ύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFMTV, ο Φιγιόν βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για σύγκρουση συμφερόντων εξαιτίας της σχέσης του με την ασφαλιστική εταιρία AXA, η οποία φέρεται ότι του απέφερε ένα ποσό περίπου 200.000 ευρώ στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της ευρωπαϊκής οδηγίας «Φερεγγυότητα 2» την περίοδο 2012-2014.

Το τηλεοπτικό κανάλι ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι ο Φιγιόν έλαβε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό ως αμοιβή από την ασφαλιστική εταιρία AXA από τα μέσα του 2012 έως τα μέσα του 2014, μέσω του γραφείου επιχειρηματικών συμβουλών 2F Conseil που διευθύνει.

Πρόσβαση
Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του γαλλικού δικτύου, ο Φιγιόν φέρεται ότι βοήθησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της AXA Ανρί ντε Καστρί να αποκτήσει πρόσβαση στις Βρυξέλλες κατά τις διαπραγματεύσεις της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον νέο κανονισμό των ασφαλιστών στην Ευρώπη.
Σε αντάλλαγμα ο Καστρί βοήθησε τον σημερινό προεδρικό υποψήφιο της γαλλικής Δεξιάς στην προεκλογική του εκστρατεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη του προηγούμενου έτους αρκετά γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ανρί ντε Καστρί θα μπορούσε να είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών.
Στο μεταξύ, ο Φιγιόν στην επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στην «Ouest-France», την επαρχιακή εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Γαλλία, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτε παράνομο στις δραστηριότητες του ίδιου, της γυναίκας του και των δύο παιδιών του, τα οποία είχε προσλάβει ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς.