12 Φεβ 2017

Σκληροί τεχνοκράτες στο Υπερταμείο.........AYTOI που θα ξεπολησουν τα παντα!!!

Οι εκλεκτοί των δανειστών που θα ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία
Τεχνοκράτες και υποστηρικτές των σκληρών μεταρρυθμίσεων είναι τα τέσσερα μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου (Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας - ΕΕΣΠ Α.Ε.)
που ανακοινώθηκαν χθες. Πρόκειται για στελέχη που εργάστηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε επιχειρήσεις ή σε άλλους οργανισμούς, ενώ, όπως φαίνεται, οι μισοί επελέγησαν από την ελληνική πλευρά και οι άλλοι μισοί από τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται πως έχουν ήδη επιλεγεί από το Εποπτικό Συμβούλιο του Υπερταμείου (που αποφασίζει για τα πάντα με επικεφαλής τον Γάλλο Ζακ Λε Παπ) τα εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου και συγκεκριμένα ο Γιώργος Διαμαντόπουλος (πρόεδρος), η Ουρανία Αικατερινάρη (διευθύνουσα σύμβουλος) και ο Στέφανος Γιουρέλης (μέλος).

Τα τέσσερα μη εκτελεστικά μέλη της ΕΕΣΠ Α.Ε. που ανακοινώθηκαν χθες είναι οι Αλίκη Γρηγοριάδη, Θεμιστοκλής Κουβαράκης, Γιώργος Μαθιός και Μαρίνα Νιφόρου. Ο κ. Κουβαράκης, για πολλά χρόνια ανώτατο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ήταν το 1999 υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Φιλελεύθερους του Στέφανου Μάνου. Ο Γιώργος Μαθιός ήταν μέχρι το 2015 ο επικεφαλής της DIGEA, μέτοχοι της οποίας είναι τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια, και είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δικαιώματα χρήσης ραδιοσυχνοτήτων.

Η Αλίκη Γρηγοριάδη σπούδασε και εργάστηκε στο Λονδίνο, σε μεγάλες τράπεζες, όπως η ABN Amro και η J.P. Morgan, ενώ την τελευταία διετία εργαζόταν ως σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων τραπεζοοικονομικού και ασφαλιστικού τομέα. Η Μαρίνα Νιφόρου εργαζόταν στη Γαλλία και μέχρι το 2014 ήταν γενική διευθύντρια στο Αμερικανικό Επιμελητήριο στο Παρίσι.

Το επταμελές διοικητικό συμβούλιο του Υπερταμείου θα λειτουργεί υπό τον έλεγχο του Εποπτικού Συμβουλίου στο οποίο οι δανειστές έχουν το πάνω χέρι. Με βάση το τρίτο Μνημόνιο, μετά την επιλογή του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΣΠ Α.Ε. θα ακολουθήσει η επιλογή των ανθρώπων που θα στελεχώσουν τα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών της, πλην του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ετσι πρέπει να αναμένουμε τις επόμενες εβδομάδες, αν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές, νέα Δ.Σ. στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) καθώς και στην ΕΔΗΣ Α.Ε., την υπό σύσταση θυγατρική του Υπερταμείου, στην οποία θα μεταφερθούν όλες οι συμμετοχές του Δημοσίου σε κρατικές επιχειρήσεις.

Τα χρονοδιαγράμματα έχουν ήδη εκτροχιαστεί αφού προβλεπόταν πως μέχρι τα τέλη του χρόνου θα είχε συσταθεί η ΕΔΗΣ Α.Ε. και θα έχουν μεταφερθεί περί τις 10 κρατικές εταιρίες υπό τον έλεγχό της, όπως οι αστικές συγκοινωνίες, ο ΟΣΕ κ.λπ. Η κυβέρνηση πιέζει ώστε να μεταφερθούν στο Υπερταμείο και κάποιες από τις συμμετοχές του ΤΑΙΠΕΔ σε κρατικές εταιρίες, με στόχο να καθυστερήσει η διαδικασία πώλησής τους.

http://www.dimokratianews.gr