16 Φεβ 2017

Φίλης: Την είδε αρχαιολόγος και θέλει να μπλοκάρει το Ελληνικό!

Ο Νίκος Φίλης και τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που πρόσκειται στην ομάδα των «53» έβαλαν τρικλοποδιά στις εργασίες αξιοποίησης του Ελληνικού, με στόχο να ακυρώσουν την επένδυση!

Ο κ. Φίλης και ακόμη 17 βουλευτές της
εσωκομματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ ζήλεψαν τον ρόλο που είχε στο παρελθόν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συνυπογράφουν ερώτηση στη Βουλή, χρησιμοποιώντας σαν πρόφαση την προστασία των αρχαιοτήτων για να μην προχωρήσει η αξιοποίηση της περιοχής. Η ερώτηση αφορά τον ορισμό των αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η προστασία των αρχαιολογικών χώρων δεν δημιουργεί προσκόμματα στην ανάπτυξη του Ελληνικού, δεδομένου της πολύ μεγάλης έκτασης του ακινήτου (σχεδόν 6.300 στρέμματα), εντός της οποίας είναι δυνατόν να γίνουν μικρές μετακινήσεις ή αλλαγές επιμέρους χωροθετήσεων.
Οπως αναφέρουν οι 18 βουλευτές, ο ορισμός αρχαιολογικών χώρων εντός του ακινήτου δεν ακυρώνει τη δυνατότητα δόμησης από την πλευρά του επενδυτή, αλλά τη θέτει υπό τον έλεγχο της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Προτείνουν δε οι αρχαιολογικοί χώροι να αποτελέσουν τμήμα μεγάλου δικτύου πράσινων και κοινόχρηστων χώρων προς όφελος τόσο της κοινωνίας όσο και της επένδυσης.
Την ερώτηση υπογράφουν οι Αννέτα Καββαδία, Σία Αναγνωστοπούλου, Γιώργος Δημαράς, Θοδωρής Δρίτσας, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέζη, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αστέριος Καστόρης, Γιώργος Κυρίτσης, Θέμης Μουμουλίδης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Πάλλης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Σκουρολιάκος, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Χαρίλαος Τζαμακλής και Νίκος Φίλης.
Να σημειωθεί ότι έχει κατατεθεί σειρά ερωτήσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται στην έναρξη των έργων.
http://www.dimokratianews.gr/