9 Φεβ 2017

Στα χαρακώματα ΠΑΣΟΚ και «πράσινες συνιστώσες»

Πόλεμος με Αννα Διαμαντοπούλου, Ι. Ραγκούση και Γ. Φλωρίδη για τον νέο φορέα αλλά και την ηγεσία του
Δ ιάλογος κωφών και πόλεμος επιστολών και διαρροών μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας ..
πραγματοποιείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς με διακύβευμα τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Τα κόμματα που απαρτίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «τσακώνονται» με τρεις πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης και Φλωρίδης) για το εάν πρέπει να διαλυθούν οι πολιτικοί σχηματισμοί του χώρου στην περίπτωση που δημιουργηθεί νέος φορέας στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Και όλα αυτά μετά τα πρώτα ευρήματα των γκάλοπ που δείχνουν τη ΔΗ.ΣΥ. να έχει μικρή ανοδική πορεία φτάνοντας μέχρι και στο 8% (εταιρία RASS). Στη Χαρ. Τρικούπη αποφασίστηκε να κινηθούν επιθετικά κατά της ομάδας των τριών (Διαμαντοπούλου, Ραγκούσης, Φλωρίδης), η οποία κατέθεσε πρόταση για την Κεντροαριστερά από την Πάτρα την περασμένη Κυριακή. Στην πρόταση περιλαμβάνεται εκλογή αρχηγού από τη βάση, ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων και στη συνέχεια ιδρυτικό συνέδριο έως το τέλος Ιουνίου. Οταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, «παύει η ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας των υπαρκτών σχημάτων του χώρου» αναφέρει η κίνηση των «τριών», που έχει τον τίτλο «Ωρα αποφάσεων».

Κάπου εδώ ξέσπασε ο... πόλεμος με το ΠΑΣΟΚ. Αμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, που με διαρροή επιτίθεται στους τρεις υποστηρίζοντας ότι «προσκλήσεις προς κοινοβουλευτικά κόμματα από μεμονωμένα πρόσωπα χωρίς κοινωνική αναφορά, που θέτουν όρους και προϋποθέσεις για άμεση διάλυσή τους, πέρα από γραφικές είναι θρασείς, απαράδεκτες, ελιτίστικες και διασπαστικές. Δεν έχουν στόχο την ενότητα και την αναγέννηση του χώρου, γι' αυτό και δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο της παράταξης. Υπηρετούν αλλότριους σκοπούς».

Από την πλευρά τους οι τρεις σημειώνουν ότι δεν έθεσαν «ως εναρκτήρια προϋπόθεση τη διάλυση κομμάτων» αλλά την «παύση της πολιτικής τους λειτουργίας ως αυτονόητη και λογική κατάληξη μετά τη δημιουργία του Νέου Ενωμένου Προοδευτικού Κινήματος».
Στον χορό των δηλώσεων μπήκε και ο Θ. Θεοχαρόπουλος, απαντώντας τους ότι η πρόταση για παύση λειτουργίας υφιστάμενων κοινοβουλευτικών σχημάτων δεν βοηθά στην επίτευξη της ενότητας. Ολοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνουν εκλογές από τη βάση αλλά διαφωνούν για το εάν πρέπει να παραμείνουν οι συνιστώσες σε ισχύ την επόμενη μέρα.
http://www.dimokratianews.gr