7 Φεβ 2017

Ο Έντι Ράμα δίνει τα αεροδρόμια της Αλβανίας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Οι μπίζνες του Ράμα με τον Ερντογάν απασχόλησαν την Κυριακή τα αλβανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο ελληνικής καταγωγής γενίτσαρος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είναι γνωστό ότι έχει επιλέξει για...
αφεντικό του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχει μετατρέψει την Αλβανία σε τουρκικό προτεκτοράτο.
Ο Έντι Ράμα μετά την επιστροφή του από το Κοσσυφοπέδιο αναχώρησε για 24ωρη επίσκεψη στην Τουρκία, όπου το Σάββατο είχε γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Έντι Ράμα δεν παρέλειψε να «διαφημίσει» την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη με ανάρτησή του στο Facebook, όπου έγραψε:
«Γεύμα στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο Ερντογάν για το έργο του αεροδρομίου της Αυλώνας, την αλβανική αεροπορική εταιρεία και άλλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα».
Από το 2013 που ανάλαβε τη διακυβέρνηση, σχολιάζει η Γκαζέττα Σκιπτάρε, ο Έντι Ράμα θεωρεί την Τουρκία στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας και σε κάθε συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές, έχει συζητηθεί η προώθηση της διμερούς συνεργασίας.
Τον Αύγουστο 2013, σύμφωνα με την Πανόραμα, χωρίς ακόμα να αναλάβει επίσημα τη διακυβέρνηση, ο Έντι Ράμα επισκέφθηκε την Τουρκία μαζί με τους υπουργούς του Ντιτμίρ Μπoυσάτι, Σαϊμίρ Ταχίρι, Νταμιάν Γκικνούρι, Ιλίρ Μπέκια και Εντμόντ Χατζινάστο, και ακριβώς στους τομείς αυτούς, δηλαδή της εξωτερικής πολιτικής, της δημόσιας τάξης, της ενέργειας και μεταφορών και της υγείας, η αλβανική πλευρά ζήτησε την βοήθεια της τουρκικής για «την προώθηση των μεταρρυθμίσεων».
Ο Έντι Ράμα, γράφουν οι αλβανικές εφημερίδες, θεωρεί από καιρό ως κάτι το απαραίτητο την κατασκευή αεροδρομίων στη νότια Αλβανία (βόρεια Ήπειρο), που θα βοηθούσαν κυρίως την ανάπτυξη του τουρισμού.
Ο αλβανικός Τύπος έχει γράψει για σχέδια ανέγερσης τέτοιων αεροδρομίων στους Άγιους Σαράντα, στην Αυλώνα, στο Αργυρόκαστρου και στην Κορυτσά.
http://www.tribune.gr/